GE Aviation kiest voor 3DEXPERIENCE van Dassault Systèmes

GE Aviation kiest voor 3DEXPERIENCE van Dassault Systèmes

Vliegtuigfabrikant past 3DEXPERIENCE-platform toe voor het digitaliseren van werkprocessen en sneller innoveren. Door het implementeren van het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes is het voor GE Aviation mogelijk om twee strategische doelstellingen te realiseren. Enerzijds is GE Aviation nu in staat innovatie en productontwikkeling verder te versnellen. Anderzijds geeft het concern hiermee een extra impuls aan de efficiency waarmee het werkprocessen uitvoert. 

GE Aviation kan dankzij het gebruik van het 3DEXPERIENCE-platform de samenwerking tussen tal van afdelingen en bedrijfsonderdelen verder verbeteren. Het gaat daarbij onder andere om het opstellen van ontwerpeisen, het ontwerpproces zelf, het uitvoeren van analyses, en simulaties, evenals productie en kwalificatie. Ook zal het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes worden ingezet om nieuwe productietechnieken en -technologieën te ontwikkelen.

“Voor de vestiging van GE Aviation in Hamble, Engeland betekent de implementatie van het 3DEXPERIENCE-platform een verdere versterking van onze focus op het ontwikkelen van innovatieve constructies voor de lucht- en ruimtevaart”, vertelt Paulo Mancilla, Executive Engineering Leader bij GE Aviation. “Dit betekent dat wij in staat zijn om digitale 3D modelling-technieken toe te passen vanaf het eerste ontwerp tot en met manufacturing en kwalificatie.”

Continu innoveren
Het 3DEXPERIENCE-platform omvat applicaties voor productontwerp, analyse, manufacturing en datamanagement, in een volledig digitale werkomgeving. Het biedt daarmee een platform waarmee medewerkers onderling goed kunnen samenwerken voor het definiëren van ontwerpeisen, het maken van ontwerpen, evenals het beoordelen, integreren en valideren van deze ontwerpen. Ook zijndesigns makkelijk te delenen is het mogelijk op eenvoudige wijze rapportages over het gehele proces van design tot kwalificatie te maken.

“Gewicht, prestaties en kosten blijven dé bepalende factoren bij het ontwerpen en bouwen van ‘aerostructures’ die in de nieuwste generaties vliegtuigen worden toegepast”, vertelt David Ziegler, Vice President Aerospace & Defense Industry bij Dassault Systèmes. “Een toonaangevende fabrikant als GE Aviation is continu bezig met innovatie en onderkent dat het 3DEXPERIENCE-platform de basis biedt voor het realiseren van deze ontwerpeisen.”

Belangrijke voordelen die het biedt zijn onder andere:

  • Kortere cyclustijden die het gevolg zijn van betere samenwerking tussen engineering- en supply chain-afdelingen. Deze voordelen zijn het gevolg van het gebruik van een gemeenschappelijke gebruikersinterface die ervoor zorgt dat alle gebruikers op dezelfde manier met informatie omgaan. Alle stakeholders profiteren hierbij van het gebruik van een en hetzelfde digitale referentiemodel. Hierdoor wordt tevens een impuls gegeven aan het idee van een ‘model-based enterprise’. 
  • De status van vragen en verzoeken van klanten is nu veel beter zichtbaar. Hierdoor worden de responsetijden geoptimaliseerd. Alle relevante gegevens die de status van een request bepalen, zijnin real-time beschikbaar.
  • Sterk verbeterde productiviteit doordat de gehele organisatie werkt op basis van dezelfde data. Deze gegevens zijn bovendien op basis van intuïtieve zoekmogelijkheden gemakkelijk te vinden. Hierdoor behoeft GE Aviation veel minder energie te steken in het beheer van data en kunnen gegevens op eenvoudige wijze worden gedeeld.

Website Dassault Systèmes

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top