Game of Thrones seizoen 7 gefilmd met Nederlandse drone

Game of Thrones seizoen 7 gefilmd met Nederlandse drone

Tijdens de opnames van de meest gedownloade serie Game of Thrones is er in IJsland gebruikt gemaakt van de NEO drone, die is geleverd door het Nederlands bedrijf Acecore Technologies uit Oss.

De opnames vonden afgelopen winter plaats op verschillende locaties in IJsland. Volgens eigenaar en tevens piloot Jorrit Linders waren de weersomstandigheden ‘erg extreem’. Temperaturen van -20 graden Celsius en flinke wind maakten de opnames ‘erg uitdagend’. Het was voor het eerst dat het productieteam van Game of Thrones gebruik maakte van drones in plaats van traditionele helicopters in IJsland.

drone

De kwaliteitseisen van HBO zijn hoog, vooral omdat vrijwel alle data moeten worden kunnen nabewerkt met speciale effecten. Het productieteam van HBO was tevreden: het drone-team stond volgens het persbericht ‘altijd’ klaar om door de regisseur ingezet te kunnen worden, in tegenstelling tot dure helicopters waarbij altijd vluchten vooraf gepland moeten worden. Ook kunnen drones dichter op het object vliegen voor ‘close range aerials shots’. Het bedrijf uit Oss is gespecialiseerd in het ontwikkelen van dronesystemen met hoge gewichtcapaciteiten en het vliegen in zware weersomstandigheden.

Het nieuwe seizoen is vanaf maandag 17 juli 2017 te zien zijn bij Ziggo.

Website Acecore Technnologies

 

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top