Future Insight wint buildingSMART award

Future Insight wint buildingSMART award

Future Insight en het Ministerie van Economische Zaken en Communicatie van Estland zijn de trotse winnaar van de buildingSMART award in de categorie Technology 2022 geworden.

Met hun inzending van een automatische, op BIM gebaseerde vergunningencheck, vielen zij tijdens de buildingSMART International Standards Summit in Montreal in de prijzen.

Web-based viewer toegankelijk voor alle betrokkenen
De vergunningenchecker controleert automatisch of het BIM ontwerp aan de gestelde vergunningseisen voldoet. In een viewer worden inmiddels zo’n 50 controles automatisch uitgevoerd. Web-based, zodat het voor zowel de architect als de ontwikkelaar en de medewerker vergunningen eenvoudig toegankelijk is. Zo wordt de transparantie in het vergunningenproces verhoogd, de kwaliteit verbeterd en de doorlooptijd aanzienlijk verkort.

 

Schaalbaar – en repliceerbaarheid biedt enorme potentiële impact
Doordat de oplossing volledig gebaseerd is op internationale open standaarden zoals IFC en web-based is, is hij zeer schaalbaar en repliceerbaar. In het principe kan hij makkelijk voor ieder land of overheid aangepast worden aan de lokale situatie. Dat biedt een enorme potentiële impact wat voor de jury dan ook een belangrijke reden was om Future Insight de award toe te kennen.

Estland is het eerste land ter wereld dat een dergelijk systeem landsbreed invoert.

Website Future Insight

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top