Fugro en Arcadis meten en analyseren perrons

Fugro en Arcadis meten en analyseren perrons

Geo-data specialist Fugro en advies- en ingenieursorganisatie Arcadis gaan in opdracht van ProRail de treinperrons inmeten en analyseren. Het raamcontract voor de stations in de gebieden Noord-West, Midden, Zuid-Holland Noord en Zuid-Holland Zuid duurt maximaal acht jaar.

 

Fugro is in dit project verantwoordelijk voor het meten van sporen en perrons op voornoemde stations. Door middel van laserscanning wordt nauwkeurig een drie-dimensionale (3D) puntenwolk van het station gemaakt, waaruit alle metingen van relevante objecten in één keer tegelijkertijd uitgevoerd worden. Extra objecten kunnen altijd op een later tijdstip vanuit de 3D puntenwolk gemodelleerd worden, zonder opnieuw te hoeven meten. Arcadis zorgt voor de analyse van de meetdata en het advies voor aanpassingen aan het spoor of het perron.

Fugro werkt samen met ProRail en partner Arcadis in één geografisch datamodel. Dat is niet alleen transparant, maar ook effectief omdat alle wijzigingen in één keer overal zichtbaar zijn en worden doorgerekend.

Website Fugro

Website Arcadis

Website ProRail

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top