FOSS4G nu ook in NL

FOSS4G nu ook in NL

De Rijksuniversiteit Groningen is op 28 juni 2017 een dag lang het centrum van open GIS- en geotoepassingen in Nederland.

Deze dag wordt het Nederlandse geo-opensourcelandschap geschetst door zo’n dertig medewerkers van verschillende bedrijven en overheden. Gebruikers en developers komen deze dag bij elkaar en delen kennis. Wereldwijd worden deze evenementen georganiseerd onder de naam FOSS4G (Free and Open Source Software for Geospatial). Op 28 juni 2017 is de eerste in Nederland: FOSS4GNL.

Keynote

De keynote wordt verzorgd door Thieu Caris en zijn collega’s van Provincie Zeeland). Hij vertelt over de weg die zijn provincie aan het afleggen is om van een gesloten naar een open omgeving te komen. Door de dag heen komt dit thema terug in verschillende sessies. Het evenement is gratis toegankelijk, mogelijk gemaakt door de sponsoren van het evenement en de RUG, die de ruimte beschikbaar stelt. Wél wordt aan de deelnemers een bijdrage voor de lunch gevraagd onder het, zeker in opensource-kringen, ironische motto ‘there is no such thing as a free lunch’.

Website FOSS4G

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top