Fietsrit herbeleven met animatie

Fietsrit herbeleven met animatie

Met Relive kan je je fietsavonturen visualiseren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de digitale kaarten van Esri.

Met behulp van de World Imagery-achtergrondkaart en de data van een wielrenner wordt van een fietsrit een korte animatievideo gemaakt. Zo kunnen hoogtepunten van de rit (geregistreerd via Strava of Garmin) worden teruggekeken en gedeeld.

Van avontuur naar bedrijf

Relive, een snel groeiende Nederlandse start-up met inmiddels zo’n 350.000 gebruikers, is opgericht door drie Nederlandse vrienden. Zij wilden hun fietsavontuur op Tenerife graag delen met vrienden via een video, maar dit kon nog niet. Ze besloten zelf iets te maken. Enkele maanden later hebben ze niet alleen hun eigen fietsavontuur op video; iedere fietsliefhebber kan nu zijn of haar avontuur via de animatie herbeleven.

Hoge kwaliteit kaart met wereldwijde dekking

Bij het ontwikkelen was Yousef El-Dardiry, als developer van Relive, op zoek naar kaarttechnologie om de avonturen op te visualiseren. Zo vond hij Esri’s kaarten. “Omdat we willen dat iedereen ter wereld zijn avonturen mooi in beeld kan brengen, was het belangrijk om een hoge kwaliteit kaart te vinden met goede wereldwijde dekking. Esri’s World Imagery kaart slaagt duidelijk voor deze test! Daarnaast is de betrokkenheid van Esri geweldig; ze snappen de unieke behoeftes en uitdagingen van onze startup en denken vanaf het begin actief mee hoe ze ons kunnen helpen.”

 

animatie

Ambitie

De video’s zijn nu al een overweldigend succes, er worden rond de 100.000 video’s per dag gemaakt die zorgen voor een groot aantal hits op de World Imagery-kaart. Door de schaalbaarheid van Esri’s digitale kaarten kan het gebruik nog veel verder groeien. En dat is ook de ambitie van de drie vrienden: “Elk avontuur begint met een kaart. Of je nou gaat fietsen, hiken, hardlopen, wintersporten of zelfs een roadtrip gaat maken; we willen iedereen in staat stellen om zijn of haar verhaal te vertellen en te delen met anderen. Het is fantastisch om te zien dat van Brazilië tot aan Zuid-Korea ons idee zich razendsnel verspreid, maar we staan pas aan het begin van dit avontuur!” vertelt Yousef El-Dardiry. Iedereen kan zelf gratis video’s van zijn fietstocht maken door relive.cc te koppelen met het Strave of Garmin-account.

App voor Android

App voor iPhone

Website Relive

Website Esri Nederland

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top