FARO ZONE 3D 2018 met VR geïntroduceerd

FARO ZONE 3D 2018 met VR geïntroduceerd

FARO heeft de nieuwe generatie van het softwareplatform FARO Zone 3D geïntroduceerd, FARO Zone 3D 2018. Het platform is specifiek ontwikkeld om onderzoekers en veiligheidsprofessionals in staat te stellen om de kwaliteit te verhogen van het vastleggen van locaties en bewijs, van documentatie, reconstructie en analyse, voor toepassingen op het gebied van misdaad, ongevallen, brand en veiligheid.

FARO Zone 3D 2018 is een van de eerste softwareoplossingen met VR voor politie en justitie en forensisch onderzoekers die een uitgebreid platform biedt voor documenteren, analyseren en reconstrueren van locaties met krachtige tools voor forensische analyse, 3D-tekeningen en animatie. Daarnaast levert FARO Zone 3D 2018 met geïntegreerde virtual reality een complete immersieve omgeving vanuit het oogpunt van de gebruiker. Gebruikers kunnen nu de locatie opnieuw bezoeken en erdoor wandelen, de gebeurtenissen analyseren die hebben geleid tot de betreffende situatie en volledig geanimeerde reconstructies creëren alsof ze erbij waren toen het gebeurde.

 

 

Door het gebruik van de geavanceerde virtual-reality-analysemogelijkheden van FARO Zone 3D 2018 kunnen wetshandhavers en forensisch onderzoekers een bibliotheek bouwen met trainingsscenario’s door elke locatie om te zetten in een levensechte trainingsomgeving.

Diagrammen en animaties met nieuwe rook, vuur en explosies, schaduwen, bewegende wielen en uitzwenken van aanhangers met opmerkelijke visuele effecten kunnen worden gegenereerd. Ook kunnen dynamische video’s worden gecreëerd met Totaalweergave, een presentatietool waarmee door locaties kan worden gevlogen en gelopen; geschikt voor gebruik in de rechtbank, klassikale trainingen en veiligheidsdebriefings.

Geavanceerde intelligente tools verhogen de productiviteit met de verbeterde Tool voor bloedspatanalyse, die randen van bloeddruppels detecteert en automatisch spoorpatronen maakt met de engine voor kunstmatige intelligentie van FARO Zone 3D. Daarnaast kunnen door het gebruik van de verbeterde intelligente tool voor kogelbanen automatisch rapporten worden gegenereerd die klaar zijn voor gebruik in de rechtbank. Deze rapporten bevatten nu elliptische baankegels en de mogelijkheid om trajectlijnen over het impactvlak te verlengen, elke kogelbaan te detailleren en kogelbaananalyse makkelijker te maken.

 

 

Trainingsondersteuning wordt aangeboden, waardoor gebruikers FARO Zone 3D optimaal kunnen benutten. Er is onbeperkte toegang mogelijk tot live onlinetraining door instructeurs, evenals trainingsmodules in eigen tempo via het FARO Academy-leermanagementsysteem.

Delen en samenwerken wordt geleverd door eenvoudig delen van 2D-, 3D- en 3D-puntenwolkweergaves van locaties en video’s in de rechtbank, naar de overkant van de straat of de wereld rond, met de nieuwe gratis standalone toepassing FARO Zone Viewer.

“FARO Zone 3D gaat weer een stap verder in ons streven om complete oplossingen te creëren voor onderzoekers in de markten voor misdaad, ongevallen, brand en veiligheid”, aldus Jeff Ruiz, vice president Public Safety Forensics. “Geïntegreerde virtual reality maakt de analyse van onderzoekers krachtiger, overtuigender en realistischer dan ooit.”

Website FARO
Website FARO Zone 3D

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top