FARO lanceert TracerSI voor projectie en inspectie

FARO lanceert TracerSI voor projectie en inspectie

FARO introduceert het TracerSI-systeem voor geavanceerde laserprojectie. Dit is de volgende generatie van het Tracer-platform voor lasergestuurde assemblage en verificatie. TracerSI is een volledig geïntegreerde, geoptimaliseerde oplossing die zowel innovatieve, verbeterde hardware op basis van het TracerM-product als de geavanceerde BuildIT Projector-software bevat.

Net als zijn voorganger, TracerM, gebruikt TracerSI 3D Computer Aided Design (CAD)-informatie om laserbeelden op een fysiek oppervlak te projecteren, en biedt een live, visueel uitgebreide sjabloon die technici kunnen gebruiken om onderdelen nauwkeurig en betrouwbaar te positioneren. Deze oplossing kan een aanzienlijke ROI opleveren omdat organisaties niet langer kapitaal hoeven te investeren in fysieke sjablonen als houten of metalen matrijzen of gereedschappen, die moeten worden gebouwd, onderhouden, opgeslagen of zelfs gerepareerd. Daarnaast worden realtime productiefouten geminimaliseerd en, als gevolg daarvan, worden kostbare afval- en herbewerkingskosten verlaagd. Er zijn gedocumenteerde gevallen bekend waarin besparingen voor herbewerking en afval in slechts 90 dagen werden terugverdiend.

Verwacht wordt dat TracerSI een grote invloed zal hebben op 2D-beelden en het gebruik daarvan in elke industriële toepassing, want hij vertegenwoordigt als een van de eerste in zijn klasse een scancamera met functies voor projectie en het scannen van afbeeldingen met hoge resolutie voor het totale projectievolume. Omdat de laserscancamera niet afhankelijk is van lenzen of conventionele beeldregistratie, het dieptebereik is gelijk aan het volledige projectiebereik, zijn er geen belichtingsbeperkingen omdat er met laser belicht wordt, en bestaan er geen beperkingen voor beeldformaat en -resolutie. Deze combinatie van laserscannen en projectie met hoge nauwkeurigheid kan een nieuwe industrienorm voor herhaalbare lasergestuurde assemblage vormen.

Uitlijning op kenmerken

TracerSI brengt gestuurde assemblage nog een stap verder dankzij zijn lokale ondersteuning van uitlijnen op basis van kenmerken. Dankzij uitlijning op basis van kenmerken, retroreflectoren en dergelijke, hoeven speciale targets die het licht naar de originele bron terugkaatsen, niet op of rond het object of de assemblage te worden geplaatst. Hiermee wordt de insteltijd sterk teruggebracht. Naast het synchroniseren van de uitlijning maakt het systeem scans in hoge resolutie: van het onderdeel of de assemblage om bekende kenmerken (zoals gaten en randen) te vergelijken met het CAD-model.

Metingen tijdens het productieproces

Met de TracerSI zijn metingen tijdens het productieproces, oftewel IPV, mogelijk. IPV gebruikt de geavanceerde laserscancamera met ingebouwde BuildIT-projectorsoftware om hoogwaardige kwaliteitscontroles uit te voeren. Gedurende het gehele assemblageproces kunnen gebruikers op elk moment snel een op beelden gebaseerde kwaliteitscontrole uitvoeren, en met vertrouwen corrigerende of preventieve maatregelen nemen om het volledige assemblageproces mogelijk te maken. Hiertoe behoort ook het vermogen om de aan- of afwezigheid van kenmerken − tijdens het assemblageproces of bij de uiteindelijke assemblage − te detecteren. Daarnaast kunnen er op elk moment met de functie voor vreemde deeltjes (Foreign Object Debris, FOD) losse fragmenten worden gevonden en verholpen.

“We blijven voortbouwen op de expertise die we hebben verworven door onze overname van Laser Projection Technologies in 2016”, verklaart Pete Edmonds, vice president Factory Metrology. “Ons eerste aandachtspunt was het bouwen van een beter product voor laserprojectie, maar op basis van belangrijke informatie uit de markt bleek dat er behoefte was aan een systeem voor laserprojectie, dat hardware en software combineerde in een goed geïntegreerde, herhaalbare oplossing. Door het integreren van de BuildIT Projector-software met het Tracer SI-hardwareplatform voor projectie en inspectie, hebben we een volgende grote stap voorwaarts gezet in het realiseren van onze visie, waarin de laserscancamera de onbetwiste, toonaangevende totaaloplossing is voor de projectie- en inspectiemarkt.”

Demonstraties kunnen worden aangevraagd op de FARO-website.

Website FARO

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top