FARO introduceert Scene 7.1 software voor VR-ervaring

FARO introduceert Scene 7.1 software voor VR-ervaring

FARO kondigt de release aan van de virtual reality (VR)-ready FARO SCENE 7.1-software. FARO SCENE 7.1 levert een fascinerende VR-ervaring en integreert daarbij gedetailleerde fotografische texturen, zoals oppervlaktedetails van een object en het zo snel renderen van 3D-scangegevens, dat het lijkt alsof ze in real time tot stand komen.

Hoewel SCENE 7.1 is geoptimaliseerd voor de FARO-laserscanners, zoals de FocusS of Freestyle, kan deze ook op elk type hardware werken, zodat het probleemloos 3D-scangegevens kan verwerken en beheren van laserscanners van derden.

3D virtual reality
Met SCENE 7.1 kunnen gebruikers in hun kantoor met een compatibele VR-headset een volledig project bekijken met alle relevante scans in 3D virtual reality. Dit verhoogt de bruikbaarheid aanzienlijk en vermindert de doorlooptijd van het project. Op deze manier kunnen professionals in de architectuur, engineering en de bouw, deskundigen in openbare veiligheid en forensisch onderzoek, en product design snel een simulatie vergelijken met de werkelijkheid bij taken zoals het evalueren van as-built documentatie, de reconstructie van misdaad- en ongevalslocaties, of het optimaliseren van ontwerpplannen.

Productiviteitsverbeteringen in virtual reality
SCENE 7.1 gaat verder dan het voor veel industriële VR-oplossingen gebruikelijke concept ‘beter zien om het beter te begrijpen’. Het vergroot de productiviteit omdat gebruikers print screens kunnen maken en vastleggen, opmerkingen of notities aan bepaalde afbeeldingen kunnen taggen en in real time kunnen navigeren in de overzichtskaart van het systeem zonder de virtual reality-omgeving te verlaten.

Samenvoegen van FARO terrestrische en handscanner gegevens
De FARO Focus en Freestyle producten hadden altijd hun eigen unieke, gecodeerde targets die niet konden worden gedeeld met de andere scanner. Met de verbeterde functionaliteit van SCENE 7.1 kunnen beide apparaten niet alleen gecodeerde targets delen, maar ze kunnen nu ook de registratie van de scans van beide apparaten controleren en vastleggen in één realtime-verslag. Dit zorgt niet alleen voor een meer gestroomlijnde workflow tussen deze apparaten, maar maakt het ook mogelijk om projecten sneller uit te voeren.
“Wij hebben echt prioriteit gegeven aan de integratie van hoogwaardige VR-functionaliteit en compatibiliteit in onze scanoplossingen,” aldus Andreas Gerster, vice president, Global Construction BIM-CIM. “Dit is de derde belangrijke introductie op dit gebied van FARO in het afgelopen jaar en we zijn ervan overtuigd dat het planningsproces concreter en minder foutgevoelig wordt als onze klanten gemakkelijker kunnen communiceren in een virtuele projectomgeving met toegang tot realtime-informatie van een gesimuleerde werkelijkheid.”

Website FARO

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top