FARO lanceert PointSense 18.5

FARO lanceert PointSense 18.5

FARO introduceert FARO PointSense 18.5, de nieuwste update met verbeterde tools voor het sneller modelleren van puntenwolken door AEC-professionals in AutoCAD en Revit. De nieuwe versie geeft de gebruiker nieuwe tools voor het positioneren en de vervormingsanalyse, een verbeterde software-ergonomie en een nog betere workflowintegratie.

In PointSense for Revit 18.5 kan de gebruiker nu voor het eerst snel en nauwkeurig bouwelementen, zoals stalen balken en kolommen, in de puntenwolk positioneren. Maatwerkcomponenten kunnen vooraf automatisch worden geselecteerd en toegevoegd met behulp van slimme algoritmen in een proces dat volledig wordt aangestuurd door de gebruiker. Bovendien is de gegevensoverdracht van SCENE 7.1 naar Revit vereenvoudigd. Een nieuwe SendToRevit App verzorgt de naadloze overdracht van coördinaten van de scanweergave naar PointSense for Revit. De omweg via het exporteren en verwerken in VirtuSurv is niet langer nodig.

“Met de verbeterde positioneringsfunctie in PointSense for Revit wordt het importeren van de as-built gegevens van gebouwen in een BIM-model opnieuw gemakkelijker voor onze klanten”, aldus Andreas Gerster, vice president Global Construction BIM-CIM. “De SCENE naar PointSense for Revit interface regelt de workflow die de FARO SCENE puntenwolkgegevens nu nog efficiënter gebruikt. Voor het modelleren van deuren, muren, leidingwerk en balken levert de naadloze overdracht van puntenwolkcoördinaten naar de BIM-software een directe meerwaarde voor de gebruikers van onze software.”

Met de nieuwe en verbeterde deformatie-tools in PointSense for AutoCAD kunnen architecten en bouwers geometrieën nog nauwkeuriger vergelijken met de as-built situatie en wijzigingen aanbrengen. De verbeterde weergave van de afwijkingen ten opzichte van de geldende toleranties geeft alle belanghebbenden een onderbouwd kwaliteitsrapport voor zowel de oplevering als de acceptatie van 3D-modellen.

Installatiebouwers besparen opvallend veel tijd bij het in de puntenwolk positioneren van stalen balken (tot drie keer sneller dan in versie 18.0), 3D-solids of gebogen leidingen. De algehele efficiency bij het digitaliseren en modelleren van complexe installaties en fabriekshallen neemt daardoor aanzienlijk toe.

De FARO PointSense-software is live te zien door hier een webdemo aan te vragen.

Website FARO

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top