FARO introduceert de ScanPlan handheld plattegrondmapper

FARO introduceert de ScanPlan handheld plattegrondmapper

FARO, leverancier van oplossingen voor 3D-meettechniek en imaging voor openbare veiligheid, forensisch onderzoek en productiemetrologie, maakt de introductie bekend van de FARO ScanPlanTM, een oplossing voor het snel in kaart brengen van plattegronden.

Deze handheld 2D-mapper van de volgende generatie werd specifiek ontwikkeld voor het vergroten van de effectiviteit van professionals in openbare veiligheid, zoals hulpdiensten, onderzoekers van branden en plaats delict en veiligheidsmanagers. De ScanPlan is ideaal voor het in realtime vastleggen en tekenen van plattegronden voor dreigingsevaluatie, pre-incident planning en brandveiligheid voor uiteenlopende locaties en activiteiten, zoal sport- en culturele evenementen, winkelcentra, kritische infrastructuren en scholen en universiteitsterreinen. 

Een proces dat eerder uren in beslag nam, kan nu binnen enkele minuten worden voltooid.

  • Loop met normale snelheid door het gebouw/de locatie en richt het apparaat simpelweg op muren om een ruimtelijk nauwkeurige 2D-plattegrond te maken – zowel overdag als ’s nachts.
  • Voeg tijdens het in kaart brengen notities en foto’s van essentiële details toe
  • Maak plattegronden van meerdere verdiepingen en organiseer ze in één project
  • Voer metingen uit, bekijk foto’s, voeg vooraf getekende symbolen toe voor in het gebouw gevonden details
  • Maak snel voltooide 2D- of 3D-tekeningen met slimme hulpmiddelen om snel te tekenen of zelfs automatisch lijnen te genereren van de plattegrond

De ScanPlan is een volledig geïntegreerde oplossing en bestaat uit de lichtgewicht ScanPlan handheld 2D-mapper en FARO Zone 2D tekensoftware. Hiermee kunnen eindgebruikers de vastgelegde plattegrond configureren tot uitgebreide pre-incident tekening. Daarnaast biedt de toepassing op het moment zelf al bruikbare informatie, omdat gebruikers naadloos met een iOS of Android smartphone kunnen zien hoe de plattegrond in realtime vorm krijgt. Men kan ook foto’s nemen van objecten als regelpanelen, sprinklers en brandkranen. Deze worden automatisch toegevoegd met een georeferentie naar de juiste plek.

De ScanPlan verbetert het concept voor gebruiksvriendelijkheid nog verder. Gebruikers zien in realtime hoe de plattegrond vorm krijgt en het bedienen is net zo eenvoudig als lopen, richten en vastleggen. Er is dus weinig kennis en training nodig om de ScanPlan te gebruiken waardoor deze makkelijk door al het personeel binnen de organisatie kan worden gebruikt.

Jeff Ruiz, Vice President Public Safety Forensics

“Zoals we al eerder hebben verklaard, richt FARO zich strategisch sterk op iedereen die met openbare veiligheid te maken heeft en dat op overheids-, gemeentelijk en particulier niveau. Dit is onze derde nieuwe productlancering in de afgelopen twaalf maanden met oplossingen die specifiek werden ontwikkeld voor het optimaliseren van productiviteit voor deze doelgroep, zodat zij de burgers nog beter van dienst kunnen zijn. “We voelen ons gestimuleerd en verheugd over het enthousiasme waarmee de ScanPlan-oplossing wordt ontvangen”.                                                       

Website FARO

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top