FARO-conferentie openbare veiligheid en forensische wetenschap

FARO-conferentie openbare veiligheid en forensische wetenschap

Elk detail telt mee bij de documentatie en reconstructie van een ongeval of misdrijf. 3D-technologie biedt een hoge toegevoegde waarde voor iedereen die werkzaam is op het gebied van openbare veiligheid: een laserscanner registreert bijvoorbeeld de plaats van de misdaad in enkele seconden volledig en zeer nauwkeurig.

De 3D modellen en diagrammen die uit deze gegevens worden verkregen kunnen het werk van onderzoekers en forensische experts aanzienlijk vereenvoudigen door het digitaal opslaan en visualiseren van het bewijs van een misdrijf of ongeval in 2D of 3D.

De eerste FARO-conferentie over openbare veiligheid en forensische wetenschap zal op 16 en 17 november in Berlijn worden gehouden, waar deskundigen op het gebied van forensische wetenschap, strafrechtelijk onderzoek en veiligheidsplanning het potentieel van dit gebied zullen onderzoeken.

FARO heeft gerenommeerde sprekers uit Duitsland en het buitenland uitgenodigd om spannende inzichten te geven in de praktijk en toekomst van 3D technologie. Workshops houden zich bezig met de verwerving, digitalisering en visualisatie van misdaad- en ongevalslocaties. Deelnemers leren hoe laserscanners optimaal op de locatie geplaatst kunnen worden en hoeveel scans er nodig zijn voor een complete 360° weergave, hoe de bloedspattenanalyse wordt uitgevoerd of het traject van een projectiel wordt gemeten.

Een ander belangrijk workshoponderwerp is de creatie van 2D- en 3D-diagrammen en animaties en analyses voor onderzoekers van ongevallen- en misdaadscènes, maar ook voor experts. Met de gespecialiseerde software kunnen FARO Zone 3D-puntenwolken snel en eenvoudig worden geïmporteerd, zodat het hele scala aan forensische gereedschappen en symbolen optimaal kan worden gebruikt. Uitgebreide analyses van voertuigdynamica, snelheid op basis van remsporen, wegprofiel, vervorming, maar ook het rijden van voertuigen met kritieke snelheid en nog veel meer is mogelijk.

Snelheid en precisie zijn bijzonder belangrijk bij het registreren van auto-ongevallen. Sprekers en experts presenteren manieren waarop 3D-laserscanners kunnen worden gebruikt om snel en betrouwbaar alle details van een ongevalslocatie te documenteren, zodat wegen twee keer zo snel heropend kunnen worden voor het verkeer en alle details van het proces volledig gedocumenteerd zijn. FARO beschikt in het begin over uiterst precieze instrumenten voor forensische medische vragen. Met behulp van de FARO Forensisch ScanArms kan forensisch bewijsmateriaal op skeletten permanent gedigitaliseerd worden. De uiterst nauwkeurige contactloze scanfunctie van de ScanArm zorgt ervoor dat scangegevens kunnen worden verzameld zonder het risico op beschadiging van fragiel bewijsmateriaal. Een speciale software zet de gegevens om in een 3D model voor nauwkeurige metingen. Het model kan ook bedrukt worden met een 3D printer.

FARO-Conferentie
De FARO Forensic ScanArm

Deelnemers aan de conferentie krijgen een uitgebreid programma aangeboden met de nieuwste technologieën zoals 3D scannen, virtuele realiteit, drones, mobile mapping, veel praktische relevantie en een sterke focus op praktijkgerichte workshops. De conferentie vindt plaats in de Neue Mälzerei: de voormalige grootste brouwerij van Berlijn en een perfect gerestaureerd voorbeeld van de industriële geschiedenis van Berlijn.

Website FARO

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top