Extra geld voor onderzoek Marker Wadden

Extra geld voor onderzoek Marker Wadden

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) stelt 1,5 miljoen euro extra beschikbaar voor onderzoek naar de Marker Wadden. Dat maakte de minister woensdag bekend bij haar bezoek aan de nieuwe eilandengroep.

Schultz: “De Marker Wadden gaan ons een unieke schat aan nieuwe informatie opleveren. Daarmee versterken we de internationale koppositie van Nederland op het gebied van waterbouw en natuur. Nieuwe praktische en fundamentele kennis van ‘building with nature’ kunnen we wereldwijd toepassen.”

Nieuwe Marker Waddeneilanden

Nog dit jaar kan in het Markermeer de aanleg van de volgende eilanden van Marker Waddenarchipel van start gaan. Nederland krijgt vier nieuwe eilanden in het Markermeer, die samen een moeras zullen vormen en zorgen voor nieuwe natuur. Het afgelopen jaar zijn er al duizenden strandlopers, visdiefjes en bontbekplevieren geteld. Door de invang van slib wordt het water schoner en dankzij nieuwe ondieptes en natuurlijke oevers ontstaat een gezondere omgeving voor planten en dieren.

Marker Wadden krijgt vervolg
Op het eerste eiland onthult minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) in gezelschap van de andere financiers een gigantisch meterslang bord van de natuurarchipel. Dit is het startsein voor uitbreiding van Marker Wadden met nog vier eilanden. Fotografie: Marten van Dijl

Website Rijksoverheid

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top