Esri’s ArcGIS-basiskaarten geïntegreerd in Autodesk Civil 3D en AutoCAD

Esri’s ArcGIS-basiskaarten geïntegreerd in Autodesk Civil 3D en AutoCAD

Marktleiders in de architectuur, techniek en constructie (AEC) vertrouwen steeds meer op de interoperabiliteit van geografische informatiesystemen (GIS) en bouwinformatiemodellering (BIM) om de kosten te verlagen en de efficiëntie van bouwprojecten te vergroten. Ter ondersteuning van AEC-organisaties breiden Esri en Autodesk hun strategische alliantie uit.

“Esri is er trots op deze nieuwe integratie aan Autodesk-gebruikers te kunnen bieden, waardoor ze een beter inzicht krijgen in de bestaande omstandigheden voor beter geïnformeerde ontwerpbeslissingen die de impact op het milieu verminderen”, aldus Kathleen Kewley, Esri-directeur voor AEC Global Business Development.

De integratie van ArcGIS Basemaps met Civil 3D en AutoCAD biedt AEC-professionals gedetailleerde georuimtelijke gegevens en kaartmogelijkheden. De nieuwe integraties verenigen GIS en BIM verder en leveren echte bedrijfswaarde aan architecten, ingenieurs, planners en aannemers.

“Het ontketenen van de kracht van ArcGIS Basemaps in Civil 3D en AutoCAD biedt gebruikers een ongeëvenaard geografisch perspectief, waardoor de besluitvorming nauwkeuriger wordt en een duurzamere gebouwde omgeving wordt bevorderd”, zegt Eric DesRoche, Senior Manager Autodesk, Infrastructure Strategy, AEC Design. “Deze nieuwe integratie is een bewijs van onze niet-aflatende toewijding aan innovatie en samenwerking.”

“ArcGIS Basemaps vormt de hoeksteen van onze kaartproducten”, zegt Bridget Brown, Geospatial and Information Management Director voor HDR, een gebruiker van Esri- en Autodesk-software. “Deze zorgvuldig vormgegeven basiskaarten bieden niet alleen essentiële locatiecontext, maar bevrijden onze teams ook van het maken ervan vanaf de basis, waardoor we ons kunnen concentreren op projectspecifieke gegevens. Bovendien stelt de mogelijkheid om deze basiskaarten aan te passen met behulp van de vectortegelstijleditor ons in staat nieuwe gebieden van cartografische creativiteit te ontsluiten wanneer dat nodig is.”

Website Esri
Website Autodesk

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top