Esri zet in op Utility Netwerkbeheer

Esri zet in op Utility Netwerkbeheer

Esri brengt deze week de eerste release van de ArcGIS Utility Network Management-extensie uit.

Met de ArcGIS Utility Network Management-extensie zijn organisaties in staat om alle assets van hun drinkwaternet, gasnet of elektriciteitsnet te modelleren, editen en analyseren. Bij volgende releases zullen andere netten, zoals telecom en riolering, ook worden ondersteund. Op deze manier kunnen utility-bedrijven hun assets en netwerken op een robuuste en intuïtieve wijze beheren.

ArcGIS Utility Network Management-extensie

Met het ontwikkelen van de ArcGIS Utility Network Management-extensie is de Web GIS filosofie volledig gevolgd. In deze oplossing heeft het portaal een prominente plek gekregen. Door het gebruik van de onderliggende webservices in een uniform informatiemodel wordt deze oplossing beschikbaar in desktop, web en mobiel. In deze eerste release wordt desktop, via ArcGIS Pro, ondersteund. Web en mobiel volgen in toekomstige releases.

Gebruik door het hele platform

Met de ArcGIS Utility Network Management-extensie is een transparant gebruik van GIS door het hele platform mogelijk. Ketensamenwerking wordt hiermee eenvoudiger, zowel netbeheerders als aannemers worden in de gelegenheid gesteld assets te registreren, beheren en informatie over de assets te delen met elkaar. De oplossing biedt basis datamodellen voor de verschillende disciplines. Deze kunnen op een flexibele manier worden ingericht om klantprocessen optimaal te ondersteunen.

Efficient editen en krachtige analyse

Door het introduceren van productiviteitsverhogende tools en een business rule framework wordt editen van netwerken efficiënter. Medewerkers worden op een intuïtieve manier door de applicatie geleid waardoor de kans op fouten vermindert. Naast deze edit-functie is ook het analyseren van het netwerk een veel voorkomende activiteit in netbeheer. Er is nu een functie beschikbaar waarmee een gevarieerd aantal trace-analyses kan worden uitgevoerd. Een voorbeeld van een dergelijke analyse is het antwoord op de vraag: welke klanten zijn getroffen door een storing in het elektriciteits-, gas- of waternetwerk?

 

ArcGIS Utility Network Management-extensie

Waardevolle oplossing

Gert van Dijk, business developer utilities bij Esri Nederland, vindt het erg waardevol dat de ArcGIS Utility Network Management-extensie nu beschikbaar is. “Hiermee completeren we onze propositie voor utility-bedrijven. Veel organisaties binnen het utility-domein zien met de komst van de ArcGIS Utility Network Management-extensie een uniform geografisch platform (Web GIS) ontstaan. Dit is het startpunt en bij elke release zal meer functionaliteit worden toegevoegd.”

Over Esri Nederland

Een kaart verbindt mensen, waar ze ook zijn. Door te werken met dezelfde kaart heeft iedereen hetzelfde beeld. Dankzij het inzicht die kaarten en geografische analyses geven, is het mogelijk een verschil te maken. Organisaties onthullen de kracht van hun data en maken zichzelf slimmer met een geografisch informatiesysteem (GIS). Een vooruitstrevend GIS werkt op elk device, overal en altijd. Het GIS van Esri is het ArcGIS-platform. ArcGIS integreert informatiebronnen en sluit aan op andere systemen. Het is met dit platform mogelijk om processen te ondersteunen en zo goed onderbouwde beslissingen te nemen.

Website Esri Nederland

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top