Esri introduceert het ArcGIS Platform

Esri introduceert het ArcGIS Platform

Dit geografische Platform-as-a-Service stelt ontwikkelaars in staat om locatie-informatie te integreren in hun applicaties, bedrijfssystemen en producten. Ze krijgen met ArcGIS Platform directe toegang tot Esri’s uitgebreide locatiediensten middels API’s en web frameworks naar keuze.

 

Door het Platform-as-a-Service concept  is het product schaalbaar voor de apps van gebruikers, waardoor klanten dezelfde frameworks en diensten kunnen gebruiken of het nu om enkele of miljoenen gebruikers gaat. Jack Dangermond, oprichter en president van Esri: “ArcGIS Platform maakt het mogelijk om zelf nieuwe producten te ontwikkelen of Esri-diensten te integreren in bestaande software. Dit PaaS geeft ontwikkelaars eenvoudiger toegang tot een schat aan geografische informatie, technologie en mogelijkheden.”

“Met de lancering van ArcGIS Platform krijgen ontwikkelaars beschikking over professionele content en mogelijkheden die ze zo in hun apps kunnen verwerken. Hierdoor kunnen ze veel meer waarde leveren en snellere time-to-market realiseren, terwijl ze binnen budget blijven”, aldus David Cardella, Esri’s product manager voor developer technologies.

 

“Ons partnership met Esri is een nieuwe fase ingegaan met deze introductie”, zegt Ben Brantly, VP of product bij Salesforce. “De collectie basiskaarten die klaarstaan voor gebruik geven onze gebruikers gelegenheid om data beter te begrijpen door het te visualiseren op een kaart. Met de mogelijkheden van het developer platform kunnen we de meerwaarde van onze Salesforce Maps verder vergroten door de toegevoegde locatiediensten van Esri en het gebruik van de ArcGIS API for JavaScript.”

Irfan Khan, President for Platform & Technology bij langdurige Esri-partner SAP: “Locatiediensten van Esri’s ArcGIS Platform passen we toe in SAP’s cloud consumption model, dat inspeelt op de wensen van gebruikers. Ons Business Technology Platform biedt een ideaal integratiepunt, waardoor ontwikkelaars eenvoudiger innovatieve applicaties kunnen maken die realtime bedrijfsinformatie combineren met geografische intelligence.”

Meer informatie is te vinden op https://developers.arcgis.com/sign-up/

Website Esri

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top