Esri en HERE ondertekenen meerjarige licentieovereenkomst

Esri en HERE ondertekenen meerjarige licentieovereenkomst

Dankzij een recente meerjarige licentieovereenkomst kunnen ArcGIS-gebruikers kaartdata van HERE Technologies inzetten bij hun werkzaamheden.

De licentieovereenkomst houdt in dat ArcGIS-gebruikers toegang krijgen tot wereldwijde, accurate en actuele geo-content, inclusief tientallen nieuwe verrijkte kaartattributen. Deze uitgebreide attributenset kan een verrijking betekenen voor de bestaande mogelijkheden binnen ArcGIS rondom het maken van kaarten, geocoderen, routeren en ruimtelijke analyse. Niet alleen GIS’ers kunnen deze mogelijkheden inzetten, ook partners en ontwikkelaars kunnen er hun voordeel mee doen.

Uitgebreidere locatiedata
Er zijn op dit moment al ArcGIS’ers in verschillende sectoren die de kaartdata van HERE in hun organisatie inzetten voor het verrijken van analyses en visualisaties.

Joris Bak, manager product consultancy en content bij Esri Nederland: “Door de samenwerking tussen Esri en HERE hebben ArcGIS-gebruikers al jaren toegang tot het wereldwijde stratennetwerk van HERE. Organisaties zetten deze data al succesvol in bij tal van vraagstukken: van optimalisatie van bezorgdiensten en inspecties tot het bepalen van de juiste locatie voor nieuwe winkels of kantoren. Binnen de openbare orde en veiligheid worden de gegevens benut om reistijden en reisgebieden te berekenen. De gegevens van HERE zijn beschikbaar on-premises via het product StreetMap Premium for ArcGIS. Ook worden de gegevens aangeboden via Esri’s SaaS-oplossing ArcGIS Online, via onder meer de wereldwijde verkeersinformatiekaart of online routerings-services. Met de vernieuwde en meer uitgebreide licentieovereenkomst tussen Esri en HERE krijgen ArcGIS-gebruikers toegang tot nog meer data.”

Nu al benut Esri de kaart- en locatiedata van HERE in allerlei toepassingen binnen cloud-based én desktop producten. “Professionele gebruikers en GIS-specialisten, ook in Nederland, profiteren op basis van de overeenkomst van uitgebreidere locatiedata” zo legt Jasper Ooms, accountmanager bij HERE Technologies, desgevraagd uit. “Niet alleen het aantal data wordt uitgebreid. Gebruikers van het ArcGIS-platform van Esri krijgen ook toegang tot andere vormen data. Het gaat vooral om verkeersinformatie. De data bevatten historische, real-time en voorspellende verkeersinformatie. Hierdoor hebben vooral planners van infrastructuur en verkeer een betere basis voor hun beslissingen. Wij hebben bijvoorbeeld net HERE Real-Time Traffic gelanceerd, de eerste verkeersdienst die live-sensorgegevens combineert die uitgebreide voertuiginformatie van concurrerende automerken live verzamelt. Dit resulteert in preciezere informatie voor professionele planners. Door de databasis van deze en soortgelijke diensten verder uit te breiden zullen de data, die GIS-specialisten ter beschikking hebben, alleen maar uitgebreider en nauwkeuriger worden.”

Website Esri

Website HERE

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top