Esri Connect 2024 maakt kracht van geografische data toegankelijk voor breder publiek

Esri Connect 2024 maakt kracht van geografische data toegankelijk voor breder publiek

Esri Nederland lanceert Esri Connect. Tijdens dit nieuwe evenement komen professionals in het ruimtelijk domein, organisaties, technologieleveranciers en partners samen om kennis, ervaring en best practices te delen.

Door samen te werken aan oplossingen voor grote ruimtelijke opgaven zoals klimaatadaptatie of het woningtekort in Nederland, kunnen deze vraagstukken beter en efficiënter worden aangepakt. Het evenement vindt plaats van 23 tot en met 25 april, in het Beatrixgebouw in Utrecht.

Het programma van Esri Connect ziet er als volg uit:
• Dinsdag 23 april – Mapping Magic with John Nelson
John Nelson werkt bij Esri en is een bekende naam dankzij zijn blog ‘Adventures in Mapping’. Tijdens deze summit staan zowel een deep dive in de kunst en wetenschap van cartografie, als praktische interactieve oefeningen in ArcGIS op het programma. Deelnemers kunnen inspiratie opdoen tijdens deze dag vol ontdekking en hands-on mapping-ervaringen.
• Woensdag 24 april – Plenair programma
Op woensdag is er een plenair programma, waarin verschillende sprekers succesverhalen delen en inzicht geven in de GIS-toepassingen binnen hun organisaties. Sprekers van onder andere BAM, gemeente Den Haag, PWN, Ohpen Ingenieurs, Mourik en het Veteranen Search Team wisselen inspirerende verhalen af met praktische technologische voorbeelden. Esri geeft daarnaast een overzicht van de laatste ontwikkelingen in ArcGIS, en wat dit betekent voor organisaties en gebruikers.
• Donderdag 25 april – Verdiepende sessies
Op donderdag kunnen deelnemers meer dan 40 inspirerende en informatieve sessies bijwonen rondom actuele thema’s zoals de energietransitie en klimaatrisico’s, met inzichten en perspectieven vanuit diverse sectoren en gebruikers.

Daarnaast vindt op woensdag 24 en donderdag 25 april ook de Connect Expo plaats. Hier kunnen deelnemers in gesprek gaan met sprekers, Esri-experts en organisaties uit de geografische sector. Daarbij zijn er korte presentaties in het Mini-Theater en hands-on workshops in het Inspiratielab te volgen.

Marieke Hoogeveen, manager marketing & customer experience bij Esri: “Grote veranderingen en transities hebben impact op de manier waarop mensen en organisaties samenwerken, en de tools en data die ze daarvoor nodig hebben. De kracht van geografie wordt door meer en beter beschikbare data, toegankelijke technologie, en de grote uitdagingen waar onze maatschappij voor staat steeds vaker ook buiten het domein van de GIS-professional toegepast. Daardoor is het een logische stap om professionals en organisaties uit uiteenlopende sectoren dichter bij elkaar brengen en deelnemers tijdens Esri Connect te stimuleren om samen te werken aan oplossingen voor onze grote maatschappelijke uitdagingen.”

Aanmelden
Deelnemers kunnen zich aanmelden op de website van Esri Nederland. De kosten voor de Mapping Magic Summit op 23 april bedragen 350 euro. De toegang op 24 en 25 april is kosteloos voor gebruikers van ArcGIS. Geen gebruiker van ArcGIS maar wel interesse? Stuur een e-mail naar connect@esri.nl.

Website Esri Connect

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top