Eplan Data Portal: digitale apparaatgegevens maandelijks geüpdatet

Eplan Data Portal: digitale apparaatgegevens maandelijks geüpdatet

De beschikbaarheid van digitale apparaatgegevens vormt tegenwoordig de sleutel tot efficiënte engineering. Een van de grootste uitdagingen zit in zowel de gegevenskwaliteit als de omvang van deze gegevens. Het Eplan Data Portal komt tegemoet aan deze uitdaging: het portaal wordt sinds het begin van dit jaar eens per maand geüpdatet. Ook kunnen gebruikers nu een beoordeling geven over de kwaliteit van de apparaatgegevens, waarmee de producenten praktijkgerichte feedback uit de markt ontvangen. Bovendien kunnen gebruikers sinds de Hannover Messe al in een vroeg stadium de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het Eplan Data Portal uitproberen in zogenaamde labversies.

Het Eplan Data Portal is een platform voor digitale apparaatgegevens op het gebied van automation engineering. Op dit moment bieden meer dan 230 producenten meer dan 800.000 gegevenssets als directe download aan. Met geïntegreerde configurators en desbetreffende varianten erbij zijn het er meer dan twee miljoen. Om zowel gebruikers als producenten meer van dit platform te laten profiteren en om ervoor te zorgen dat de hoge kwaliteit van de gegevens gewaarborgd blijft, worden de gegevens sinds het begin van dit jaar iedere maand geüpdatet. Bij deze updates worden niet alleen nieuwe producenten toegevoegd, maar worden ook de bestaande gegevens van producenten aangevuld, uitgebreid en geactualiseerd.

 

digitale apparaatgegevens
Het dashboard geeft een goed overzicht – bijvoorbeeld over de vernieuwingen in het Eplan Data Portal of de apparaatgegevens die het vaakst gedownload zijn.

Gebruikersbeoordelingen als graadmeter voor kwaliteit

Een andere stap in de richting van continue kwaliteitsverbetering is de geheel nieuwe beoordelingsfunctie voor gebruikers. Hierdoor kan de gebruiker net als bij andere portalen − zoals bijvoorbeeld Amazon − een bepaald aantal sterren toekennen aan de inhoud. Het doel hiervan is om de digitale apparaatgegevens te beoordelen, niet het product zelf. Vanuit de community-gedachte geven gebruikers hierbij dus bruikbare feedback vanuit hun dagelijkse werkzaamheden, die niet alleen een goede indicatie is voor andere gebruikers, maar ook voor de producenten waardevolle informatie vanuit de markt oplevert voor de verdere ontwikkeling van hun gegevens. De gebruikers kunnen zo dus zelf invloed uitoefenen op de gegevenskwaliteit.

digitale apparaatgegevens
Gebruikers kunnen door het toekennen van een bepaald aantal sterren de kwaliteit van de apparaatgegevens beoordelen in het portaal en zo andere gebruikers een indicatie geven.

Sorteeropties voor een verbeterde gebruikerservaring

Op basis van de beoordelingsfunctie kan de gebruiker nu ook zijn zoekresultaten in het portaal direct laten sorteren volgens twee extra opties: hij kan de apparaatgegevens filteren op basis van de hoogste beoordelingen of op basis van het aantal keren dat de set apparaatgegevens tot dan toe is gedownload. Op die manier weten gebruikers precies welke artikelen de beste kwaliteit apparaatgegevens hebben of welk apparaat het vaakst is gebruikt in zijn productgroep. Voorwaarde is natuurlijk wel dat engineers de beoordelingsfunctie intensief gaan gebruiken, omdat alleen zo iedereen erbij gebaat is. Deze functie heeft een grote toegevoegde waarde − en dus is de beoordeling door gebruikers zeer welkom.

Een blik op de toekomst

De gebruikerservaring en de eenvoud in het gebruik − in combinatie met een correcte inhoud − zijn van doorslaggevend belang voor toekomstige cloudtoepassingen. Sinds april is een labversie van de nieuwe Eplan Data Portal-gebruikersinterface beschikbaar, waarmee gebruikers in de gelegenheid worden gesteld om de nieuwe interface direct uit te proberen. Of men nu de nieuwe zoekfuncties wil uitproberen of wil weten hoe het nieuwe dashboard eruitziet en aanvoelt: de labversie heeft al de nieuwste functies. Deze wordt voortdurend uitgebreid en er zullen regelmatig nieuwe versies beschikbaar zijn om uit te proberen. Eplan biedt zo een kijkje achter de schermen tijdens het ontwikkelingsproces.

Website Eplan
Website Labversion Eplan Data Portal
Website Eplan Data Portal

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top