Enginia Event 2018 laat de maakindustrie succesvol innoveren

Enginia Event 2018 laat de maakindustrie succesvol innoveren

Met meer dan 250 bezoekers op 11 oktober 2018 in Maarssen, was het Enginia Event dit jaar een groot succes. Dit jaarlijks evenement voor de maakindustrie wordt georganiseerd door Enginia, Siemens PLM Software Smart Expert Partner. Deelnemers kregen een programma vol presentaties en praktijkvoorbeelden over Next Generation CAD,  nieuwe engineering- en simulatie technologieën en Product Lifecycle Management (PLM).

Door de combinatie met de Nederlandse Solid Edge University, was het een ’must visit’ evenement voor zowel engineers als directie en hoger management uit de maakindustrie. Enginia brengt zijn klanten en relaties op dit Event met elkaar in contact, zodat ze ervaringen uitwisselen en de uitdagingen delen, die in de maakindustrie spelen. Dit is cruciaal voor de maakindustrie, die te maken heeft met de transitie naar Smart Industry, Internet of Things en toenemende internationalisering. De combinatie van de Solid Edge University en het management seminar ‘Innoveren in 2020’, blijkt een succesformule.

Een interessant nieuw item dit jaar was “PLM in de Boardroom”. Een discussie á la ‘De Wereld Draait Door’ waarbij 4 directeuren uit de maakindustrie onder leiding van een host, vragen behandelden over PLM die door bezoekers waren ingediend. Vragen zoals: ‘Hoe maak je capaciteit beschikbaar voor de implementatie van PLM, terwijl de orderdruk hoog is?’ en ‘Hoe ga je om met weerstand tegen verandering bij PLM projecten?’ De panelleden belichtten niet alleen hun positieve ervaringen, maar gingen ook open in op de valkuilen.

De Solid Edge University, die parallel plaats vond, gaf de engineers een stoomcursus in de overweldigende hoeveelheid nieuwe modules en technologie in Solid Edge 2019. Hier kwam in sneltreinvaart het ‘Solid Edge Portal’, geïntegreerd mechatronisch ontwerpen en Solid Edge Data Management voorbij. Uiteraard ontbrak een gedegen ‘Tips & Tricks’ sessie niet.

Nieuw dit jaar was het Support Glazen Huis, waarin de afdeling customer support gewoon de telefoon opnam om helpdesk vragen te beantwoorden. Bezoekers konden live meekijken en samen met de application engineers van Enginia vragen oplossen.

Op het Technology Square waren diverse partners van Enginia aanwezig die voorop lopen in technologie voor innovatie. Landré presenteerde de staat van 3D Color Printing en Siemens demonstreerde Virtual Commissioning aan de hand van een werkende flessenvulmachine.

“Onze klanten hebben allemaal uitdagingen als het gaat om innoveren en Smart Industry. Wij bieden concrete oplossingen en kennis om hier direct mee aan de slag te gaan”, aldus Paul Hörchner, directeur van Enginia. Op het Enginia Event brengen wij de oplossing én de route er naar toe, bij elkaar. Daardoor weten onze klanten wat ze nu moeten doen, om in 2020 beter en sneller te innoveren.”

Website Enginia Event

Website Enginia              

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top