EIB ondersteunt hoogwaardig drinkwater in Brabant

EIB ondersteunt hoogwaardig drinkwater in Brabant

De Europese Investeringsbank (EIB) en Brabant Water, het waterleidingbedrijf voor de provincie Noord-Brabant, hebben een kredietovereenkomst van EUR 150 miljoen ondertekend. De financiering ondersteunt het investeringsprogramma van Brabant Water voor de periode 2016-2021.

Het investeringsprogramma van Brabant Water bestaat uit de verbetering en vernieuwing van installaties voor grondwaterbehandeling (productie- en wateronthardingsinstallaties), en uit herstel en vernieuwing van waterleidingnetten, watermeters en ICT-onderdelen. In het kader van dit programma gaat Brabant Water tevens de ecologische voetafdruk van zijn productie-installaties verbeteren door zonnepanelen en windturbines te installeren.

Drinkwaterkwaliteit in de regio

De vicepresident van de EIB, Pim van Ballekom, zei hierover: “Niet veel mensen zijn zich ervan bewust hoeveel inspanning en investeringen het vergt om miljoenen consumenten elke dag van hoogwaardig drinkwater te voorzien. Het EIB heeft in de afgelopen tien jaar bijna EUR 800 miljoen geïnvesteerd in de watersector in Nederland, en is dus zeer aanwezig. We zijn er trots op Brabant Water te kunnen ondersteunen, zodat het bedrijf kwalitatief hoogwaardig water en goede diensten kan blijven aanbieden.” De investeringen zijn erop gericht de hoge kwaliteit van het drinkwater in de regio in stand te houden, alsmede de continuïteit van de drinkwatervoorziening te waarborgen voor de circa 2,5 miljoen inwoners van de provincie Noord-Brabant. Naast de moderniserings- en vernieuwingswerkzaamheden staan er ook enkele infrastructurele uitbreidingen van het waterleidingsysteem gepland, die een positief effect op de lokale werkgelegenheid zullen hebben.

Website Europese Investeringsbank

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top