Dutch Open Hackathon 2016

Dutch Open Hackathon 2016

Kamer van Koophandel, KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol Group stellen ook dit jaar datasets, API’s en hardware beschikbaar voor developers tijdens de Dutch Open Hackathon.

De Dutch Open Hackathon 2016 vindt plaats van vrijdag 9 december tot en met zondag 11 december bij CIC Rotterdam. De betrokken partners willen met dit evenement open innovatie en technologische vooruitgang in Nederland stimuleren en ondersteunen. Tijdens de hackathon worden developers uitgedaagd om in 48 uur creatieve oplossingen en toepassingen te bedenken voor concrete, alledaagse uitdagingen. Het overkoepelende thema dit jaar is: ‘Data + Connection = Services’.

Doel

De Dutch Open Hackathon 2016 is een initiatief van de Kamer van Koophandel, KLM, Philips, Politie, PostNL en Schiphol Group, en wordt mede georganiseerd door BeMyApp en Cambridge Innovation Centre (CIC) Rotterdam. Het doel is de innovatieve kracht van grote organisaties én creatieve individuen te bundelen om te komen tot nuttige en succesvolle technologische toepassingen voor consumenten en bedrijven. Voor de applicatieontwikkeling stellen de zes initiatiefnemers en de sponsoren van het event een groot aantal unieke datasets, API’s (application programming interfaces) en hardware ter beschikking. Voorafgaand aan de Dutch Open Hackathon vindt er dit jaar een ‘Innovation Summit’ plaats.

Vier sporen

De Dutch Open Hackathon 2016 richt zich op vier sporen (tracks), namelijk At Home, Doing Business, In The City en On The Go. Voor elke track zijn een aantal concrete en relevante uitdagingen geformuleerd, die gepresenteerd worden op de website van de Dutch Open Hackathon. “Tijdens de Dutch Open Hackathon willen we samen met de developers digitale diensten ontwikkelen die een positieve impact hebben op het dagelijks leven van consumenten en op organisaties. De creativiteit van de deelnemers aan de hackathon, gecombineerd met de data van de betrokken partners moet hiervoor zorgen. Met de organisatie van deze hackathon willen we de alledaagse obstakels voor innovatie wegnemen en momentum creëren. Het is een uitgelezen mogelijkheid om innovaties op te pakken, waarbij het niet alleen gaat om goede ideeën, maar vooral ook om de gelegenheid gezamenlijk tot nieuwe, concrete toepassingen te komen,” aldus Miguel van Bodegom, voorzitter van de Dutch Open Hackathon 2016, in een uitgestuurd persbericht.

Succesverhaal 2015

Vorig jaar trok de Dutch Open Hackathon ruim 250 geregistreerde deelnemers naar Amsterdam, met 52 werkende mobile apps als resultaat. Eén van de succesverhalen van vorig jaar is Tabtics, een Chrome-extensie die de statistieken van wearables en op maat gemaakte gezondheids- en productiviteitstips laat zien wanneer de browser geopend wordt. Het concept van deze vierkoppige startup deed het vorig jaar erg goed in de Health track en zij werken nu samen met Philips. Voor de betrokken partners speelt de Dutch Open Hackathon een belangrijke rol bij de versnelling van innovatie, door over de organisatiegrenzen heen samen te werken en gebruik te maken van externe denkkracht. De door de partners ontwikkelde API’s bieden de mogelijkheid om data makkelijker uit IT-systemen te halen en te combineren. Hierdoor kunnen eenvoudig samenwerkingen gezocht worden en nieuwe diensten ontwikkeld worden.

Website Dutch Open Hackathon

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top