Dronebedrijven Skycap en Skeye fuseren

Dronebedrijven Skycap en Skeye fuseren

De dronebedrijven Skycap en Skeye gaan fuseren om marktleider in Europa te worden op het gebied van topografische inspecties vanuit de lucht. Zij gaan samen verder onder de naam Skeye. Dankzij het samengaan gaat Skeye tot de Europese top drie behoren van bedrijven die inspecties uitvoeren met luchtvaartuigen. Bovendien breidt het bedrijf zijn diensten uit met gespecialiseerde high-end luchtfotografie.

Daarnaast is door Rob Thielen, oprichter en voorzitter van Waterland Private Equity Investments, significant groeikapitaal ter beschikking gesteld. Hiermee kan de specialist in diensten met onbemande luchtvaartuigen blijven groeien in Nederland en Engeland en in de toekomst uitbreiden naar andere landen.

“Ons nieuwe bedrijf combineert de unieke kracht en ervaring van twee prachtige bedrijven”, zegt Skeye’s managing director Pieter Franken. “De fusie, tezamen met het groeikapitaal, versterkt onze positie als de meest betrouwbare partner in Europa voor onze nationale en internationale klanten”.

Dankzij de gecombineerde portfolio van Skeye zal de dienstverlening met onbemande luchtvaartuigen niet alleen beter van kwaliteit worden, maar ook minder tijd gaan kosten. Hiermee verbetert Skeye ook zijn concurrentiepositie ten opzichte van traditionele alternatieven in de survey- en inspectie industrie.

“Met deze fusie maken wij een volgende, belangrijke stap om op het gebied van topografische surveys en inspecties met onbemande luchtvaartuigen een van de grootste dienstverleners ter wereld te worden”, besluit Franken.

Website Skeye     

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top