Uw ‘digital twin’ in de Microsoft HoloLens

Uw ‘digital twin’ in de Microsoft HoloLens

Op het gebied van Augmented Reality zijn veel mooie ontwikkelingen gaande. Ook bij Cadac Group is men bezig met verschillende AR-projecten op dijken, green fields, in kleine afgesloten ruimtes en musea. De kennis en ervaring die hieruit is opgedaan heeft geleidt tot nieuwe AR-ontwikkelingen als aanvulling op de Cadac Modules Suite. Een van de vier modules van Cadac Modules Suite, genaamd Cadac Modules Project, is vanaf heden aangevuld met AR-technologie.

Door gebruik te maken van de nieuwste mogelijkheden van het Autodesk Forge-platform (zoals aangekondigd tijdens Autodesk University 2017 in Las Vegas) en de kracht van Cloud Computing, is er nu de mogelijkheid om een project direct vanuit Revit te visualiseren in een Microsoft HoloLens. Een complexe game engine voor modeloptimalisatie is hierbij niet meer nodig. Eenmalig uploaden vanuit Revit naar het Cadac Modules-platform is voldoende. Wanneer u de App opent op de Hololens is het geüploade model direct beschikbaar.

 

 

Naast het bekijken van het 3D-model, zijn ook gekoppelde tekeningen en sheets inzichtelijk. Ook kunt u het 3D-model draperen over de werkelijkheid ter ondersteuning van productie: de absolute toegevoegde van AR. Uiteraard blijft het niet alleen bij het beschouwen van modellen en tekeningen. Dit interactieve model biedt tevens de mogelijkheid om elementen te selecteren en modeleigenschappen te bekijken.

In de nabije toekomst wordt het mogelijk om elementen zelf te plaatsen, de positie van elementen te wijzigen, eigenschappen en data aan te vullen en is men in staat om, in combinatie met Cadac Modules Lifecycle, de verschillende statussen en eventuele controlelijsten binnen het bouwproces van individuele elementen in te zien en aan te passen. Al deze informatie is vervolgens ook direct beschikbaar in de Cloud en kan via verschillende devices bereikt worden, inclusief de HoloLens.

Website Cadac Group

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top