Nieuwe diensten ‘digital cloning’ voor industrie en vervoerssector

Nieuwe diensten ‘digital cloning’ voor industrie en vervoerssector

Tijdens de conferentie ‘Year in Infrastructure 2017’, die van 10 tot 12 oktober plaatsvond in Singapore, heeft Bureau Veritas samen met partner Bentley Systems zijn nieuwe diensten geïntroduceerd op het gebied van ‘digital cloning’ voor de industrie en de vervoerssector.

Bureau Veritas, actief op het gebied van proeven, inspecties en certificeringen, en Bentley Systems, leverancier van softwareoplossingen voor duurzame infrastructuurprojecten, presenteerden hun laatste ontwikkelingen op het gebied van cloud services voor asset modellering en management.

Deze nieuwe diensten vloeien voort uit een partnerschap dat beide partijen ongeveer een jaar geleden zijn aangegaan. Het houdt in dat Bentley Systems zijn technologie op het gebied van datamodellering beschikbaar stelt aan de nieuwe digitale diensten van Bureau Veritas voor eigenaars van infrastructuur in de transportsector of de industrie die specifieke knowhow nodig hebben.

Philippe Donche-Gay, deputy CEO van Bureau Veritas, zegt: “Binnen de context van een verouderende infrastructuur in de ontwikkelde wereld, spelen inspecties een kritieke rol bij het garanderen van de veiligheid, het verlengen van de levensduur en het verhogen van de prestaties van de infrastructurele assets. Bureau Veritas probeert altijd de beste technologie te gebruiken voor het verbeteren van de kwaliteit en omvang van zijn aanbod. Dankzij de samenwerking met Bentley Systems kunnen we onze klanten wereldwijd de modernste technologie aanbieden voor slimmere inspecties op basis van asset modellering.”

Greg Bentley, CEO van Bentley Systems, voegt hieraan toe: “Door zowel cloud services als gerelateerde inspecties op een hoger niveau te brengen, ontstaan er geweldige perspectieven voor onze gebruikers en klanten. Door toepassing van onze digitale engineering modellen in een continue onderzoekscontext, kunnen we de prestaties van assets in een model weergeven en zo een onderbouwing geven voor het verbeteren van de veiligheid en het verhogen van de productiviteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid van deze assets. Wij en Bureau Veritas denken dat onze samenwerking en ons ‘going digital’-concept een significante bijdrage zal leveren aan engineers en eigenaars van assets.”

Website Bureau Veritas
Website Bentley Systems

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top