Denk mee met ontwikkeling standaarden omgevingsdocumenten

Denk mee met ontwikkeling standaarden omgevingsdocumenten

Het Programma DSO ontwikkelt een algemene standaard voor overheidsbesluiten (STOP) die voor de Omgevingswet wordt verbijzonderd met specifieke toepassingen voor de omgevingsdocumenten (TPOD’s). Een aantal toepassingsprofielen (TPOD’s) voor omgevingsdocumenten (de kerninstrumenten) gaat in februari 2018 in publieke consultatie. Het gaat om versie 0.85.

 

De Omgevingswet komt eraan. Belangrijk onderdeel van deze wet is de digitale ondersteuning ervan. Door omgevingsdocumenten digitaal beschikbaar te maken, kunnen burgers en bedrijven straks met één klik op de kaart relevante informatie krijgen over hun eigen leefomgeving. Hiervoor wordt een Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO) in het leven geroepen: daarmee worden digitale omgevingsdocumenten volgens bepaalde afspraken opgesteld en uitgewisseld. Dit soort afspraken samen heet een standaard.

Informatiesessie
Als aftrap voor de consultatie, organiseert Geonovum op donderdagmiddag 15 februari 2018,van 13:00-17:00 uur, een informatiesessie over deze profielen. Zij lichten dan de inhoud van de standaarden toe, het gebruik en de (technische) werking ervan. Na deze sessie kunnen de deelnemers en andere belangstellenden hun feedback geven. Begin 2019 verwacht Geonovum versie 1.0 van de standaarden op te kunnen leveren. Met de input van de betrokkenen kan Geonovum verder met de ontwikkeling van deze standaarden. Aanmelden voor de sessie van 15 februari kan tot 9 februari of wanneer het maximum aantal deelnemers (150) is bereikt. De voorlichtingssessie vindt plaats in Utrecht.

Website Geonovum

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top