Deltacommissaris herbenoemd

Deltacommissaris herbenoemd

Deltacommissaris Wim Kuijken is op voorstel van minister Schulz van Infrastructuur en Milieu  en overeenkomstig de Deltawet bij Koninklijk Besluit herbenoemd voor een volgende periode van zeven jaar.

De regeringscommissaris voor het Deltaprogramma valt onder de politieke verantwoordelijkheid van de minister van Infrastructuur en Milieu. Hij stelt jaarlijks het nationale Deltaprogramma op en bewaakt de voortgang namens het kabinet. De herbenoeming gaat in op 1 februari 2017.

Klimaatbestendige ruimtelijke inrichting

In een uitgestuurd persbericht zegt Wim Kuijken: “Ik ben verheugd en vereerd met mijn herbenoeming. Sinds 2010 werken we met veel mensen en organisaties aan de waterveiligheid, de zoetwaterbeschikbaarheid en een klimaatbestendige ruimtelijke inrichting, ook voor de lange termijn. Gelet op de klimaatverandering is dit een existentiële opgave voor ons land. Dit belangrijke werk zal ik met veel energie ook in deze nieuwe periode met de hele deltacommunity voortzetten. Samen werken we aan het veilig en leefbaar houden van Nederland”.

Website Deltacommisaris

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top