De Modelleer Corporatie pakt BIM-schaarsteprobleem binnen MKB aan

De Modelleer Corporatie pakt BIM-schaarsteprobleem binnen MKB aan

Marc Verhage, oud directeur van STABU, is gestart met de Modelleer Corporatie. Missie: het BIM-schaarsteprobleem binnen het midden- en kleinbedrijf aanpakken.

 

Stelselmatige krapte aan BIM-vakmanschap en modelleer-capaciteit zorgt vooral bij de kleine en middelgrote bedrijven in de bouw- en installatiesector voor hoofdbrekens: de ontwikkelingen staan niet stil en door een tekort aan BIM-modelleurs in Nederland rijzen de prijzen de pan uit. Kortom, de drempel om aan de slag te gaan met BIM wordt steeds hoger. Juist voor die partijen biedt de Modelleer Corporatie laagdrempelige kennis- en capaciteitsoplossingen.

BIM binnen bereik van het MKB
De Modelleer Corporatie is een netwerk-organisatie waar verschillende specialistische BIM-dienstverleners deel van uitmaken. Leidende gedachte: Doe datgene waar je goed in bent en werk samen met partijen die ergens anders beter in zijn. Binnen de landsgrenzen zijn BIM-modelleurs misschien lastig te vinden en te houden, maar door slim samen te werken met kwalitatief erkende, Europese partners komen modelleer-tarieven ineens ook binnen het bereik van het Nederlandse MKB. Afhankelijk van waar de vraag van de aannemers of installatiebedrijven ligt voorziet de Modelleer Corporatie in BIM-coördinatie, vastgoedbeheer-software en flexibele modelleer-capaciteit.

BIM-ready en het nieuwe vastgoedbeheer
Met het oog op de digitale toekomst van vastgoedbeheer is de Modelleer Corporatie in januari een samenwerking gestart met het in Den Haag gevestigde BIMlink. Roy van der Velden, algemeen directeur van online vastgoed-platform BIMlink: “Voor bedrijven in de bouw- en installatiesector is BIMlink een partner voor alle aspecten van gebouwdata-management. Met ons platform voorzien we de aannemers en installateurs in software om op een snelle en eenvoudige manier aan de slag te gaan met BIM – en de eerste stappen te zetten naar een echte BIM-ready organisatie.”

BIM binnen bereik
Marc Verhage: “Ik zie en hoor nu al tijden dat vooral de kleinere aannemers en installatie-bedrijven snakken naar laagdrempelige en goed toegankelijke BIM-oplossingen. Met de Modelleer Corporatie en partners als BIMlink kunnen we daar nu echt in gaan voorzien – en brengen we BIM binnen het bereik van het MKB.”

Website Modelleer Corporatie

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top