Dassault Systèmes lanceert HomeByMe-applicaties voor woonwinkels

Dassault Systèmes lanceert HomeByMe-applicaties voor woonwinkels

Dassault Systèmes heeft twee nieuwe HomeByMe-applicaties geïntroduceerd voor moderne woonwinkels. Zowel de winkeleigenaar als de klant kunnen nu volop gebruikmaken van virtual en augmented reality. Hierdoor is een complete driedimensionale ervaring beschikbaar voor het inrichten van een woning.

Consumenten maken steeds meer gebruik van moderne digitale technologieën om van winkelen een persoonlijke ervaring te maken. Eigenaren van woonwinkels hebben daarom behoefte aan nieuwe methoden om aan deze vraag tegemoet te komen.

Woonomgeving virtueel inrichten
Het HomeByMe-platform biedt uitgebreide mogelijkheden voor consumenten die hun woonomgeving op virtuele wijze willen inrichten en veranderen. Zij kunnen deze virtuele omgeving gratis gebruiken. Het biedt hen een interactieve 3D-configuratie die op realistische wijze aankoopkeuzes in een woonomgeving integreert. Op deze manier kunnen consumenten – voordat zij tot een aankoop overgaan – eerst op virtuele wijze vaststellen in hoeverre de geplande aankopen het gewenste effect op hun woonomgeving hebben.

Winkeleigenaren, binnenhuisarchitecten en makelaars werken via dit platform nauw samen met klanten en behalen hierdoor een concurrentievoordeel ten opzichte van andere retailers en adviseurs.

De nieuwe HomeByMe-applicaties omvatten de:

  • HomeByMe AR Experience-app: Gebruikers maken met deze app op eenvoudige wijze een 3D-model van de toekomstige inrichting van hun woning maken. Zij kunnen meubels op realistische schaal in deze 3D-ruimte plaatsen. Hiertoe richten zij de app – beschikbaar voor iPad of iPhone 6S of beter – op het gedeelte van de woonruimte waar zij een nieuw object willen plaatsen. Als zij hun device door hun woonruimte bewegen, worden bovendien muren en vloeren geïdentificeerd. Consumenten kunnen vervolgens een keuze maken uit een snelgroeiende catalogus met duizenden banken, tafels, vazen, wanddecoraties en andere items. Door de gekozen objecten in hun virtuele ruimte te plaatsen, is het mogelijk het effect daarvan op de woning te bekijken. Zijn zij tevreden met het effect, dan kunnen zij met één klik het item aanschaffen. Het is echter ook mogelijk om een ontwerp eerst met bijvoorbeeld een binnenhuisarchitect of vrienden te delen, die vervolgens commentaar op het ontwerp kunnen geven.
  • HomeByMe VR Experience-app: Hebben consumenten via het HomeByMe-platform een ontwerp gemaakt, dan kunnen zij hun aangepaste of nieuwe woonruimte ervaren via een virtualrealitymodel. Hierbij gebruiken zij een virtualityrealityheadset. In deze realistische omgeving kunnen zij aan de hand van de op ware grootte in hun woonruimte geplaatste meubels en andere objecten of designkeuzes vaststellen of zij tevreden zijn met het resultaat. Zij lopen hierbij door de virtuele ruimte zodat zij de inrichting vanuit meerdere hoeken en locaties kunnen bekijken. Het is heel eenvoudig om meubilair en andere objecten in de virtuele ruimte te verplaatsen zodat het effect van eventuele wijzigingen kan worden ervaren.

Website HomeByMe
Website Dassault Systèmes

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top