Damen Shipyard Group implementeert 3DEXPERIENCE-platform

Damen Shipyard Group implementeert 3DEXPERIENCE-platform

Damen Shipyard Group, een van ’s werelds grootste scheepswerven, heeft het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes geïmplementeerd voor zijn divisie die zich richt op het ontwerpen en bouwen van jachten.

Het platform is in september 2020 in gebruik genomen voor het ontwerpen van de Amels Limited Editions-serie superjachten. Het 3DEXPERIENCE-platform wordt daar gebruikt voor algemene engineering, het maken van detailontwerpen en productievoorbereiding.

Betere samenwerking, sneller ontwikkelen
Damen Yachting heeft inmiddels meer dan 100 Amels superjachten, SeaXplorer expeditiejachten en ondersteunende vaartuigen gebouwd. Damen heeft voor het 3DEXPERIENCE-platform gekozen om zijn innovatieve vermogen verder te versterken. Ook wil men de prestaties en de kwaliteit van deze uiterst complexe schepen verder verbeteren. Het platform vervangt een serie legacy-omgevingen.

Damen maakt gebruik van de industrieoplossingen ‘Designed for Sea’, ‘On Time to Sea’ en ‘Optimized Production for Sea’ van Dassault Systèmes. Met deze oplossingen kan Damen zijn businessprocessen optimaliseren, de onderlinge samenwerking tussen eigen medewerkers en partners verder versterken en de ontwikkeltijd en de kosten verbeteren door modulair te werken en hergebruik van eerder werk mogelijk te maken.

3DEXPERIENCE-platform is ‘single source of truth’
Damen Yachting gaat vanaf nu één digitaal model per schip ontwikkelen dat de ‘single source of truth’ vormt voor alle betrokkenen. Hierdoor kan het bedrijf complexe projecten uitvoeren in kortere tijd. Dat is een gevolg van het feit dat CAD en PLM nu volledig zijn geïntegreerd, standaarden en reeds geaccordeerde ontwerpen kunnen worden hergebruikt en de samenwerking met onderaannemers verder kan worden verbeterd. Terwijl de modellen van de schepen op het 3DEXPERIENCE-platform worden ontwikkeld, kan Damen nu veel beter samenwerken met zowel toeleveranciers als klanten, terwijl de integriteit van de data is gegarandeerd en het ‘intellectual property’ maximaal wordt beschermd.

Klant sinds 2016
Damen Shipyard Group maakt al sinds 2016 gebruik van de oplossingen van Dassault Systèmes. Inmiddels heeft het concern het gebruik van het 3DEXPERIENCE-platform uitgebreid naar ontwerp en engineering, informatiemanagement en onderlinge samenwerking. Hiermee is Damen in staat gebleken belangrijke voordelen te behalen. Denk aan het optimaliseren van het ontwerpproces, het ontwikkelen van meer duurzame productiemethoden en het verbeteren van werkmethoden.

 

De volgende business unit binnen Damen Shipyard Group die zal overstappen op het 3DEXPERIENCE-platform is de Naval-divisie. Daarnaast wordt binnen het concern onderzoek gedaan naar de vraag welke andere business units eveneens gebruik willen gaan maken van het 3DEXPERIENCE-platform.

Website Dassault Systèmes

Website Damen Shipyard

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top