Cyclomedia lanceert online propositie voor het mkb

Cyclomedia lanceert online propositie voor het mkb

Cyclomedia gaat zijn data toegankelijker maken voor kleine en middelgrote bedrijven. Met een compactere variant van de eigen webapplicatie, Street Smart Go, richt het bedrijf zich onder meer op bedrijven in de bouw- en de vastgoedsector. Zij kunnen met de software een groot deel van hun voorbereidend werk vanuit huis of kantoor doen.

Gebruikers van Street Smart Go kunnen 360 graden straat- en luchtfoto’s van openbare ruimtes in Nederland bekijken. Al die locaties zijn vanuit verschillende hoeken tot op centimeters nauwkeurig in 3D op te meten. De data is hoogstens twaalf maanden oud omdat elke locatie in Nederland minimaal één keer per jaar opnieuw wordt vastgelegd. Inmiddels heeft Cyclomedia een archief opgebouwd dat voor heel Nederland meer dan tien jaar teruggaat.

Werkvoorbereiders
“Met Street Smart Go zetten we voor het eerst in op kleine tot middelgrote bedrijven. Denk hierbij aan schilders en aannemers, maar ook aan installateurs van bijvoorbeeld dakkapellen en zonnepanelen. Zij hoeven tijdens hun werkvoorbereiding de deur niet meer uit om locaties te bezichtigen en objecten te meten. In Street Smart is het bijvoorbeeld mogelijk om vanaf je laptop zeer nauwkeurig te bepalen hoeveel vierkante meter glas- of houtwerk er op een gevel of dak aanwezig is. Zo kan er vanuit huis een offerte worden gemaakt”, zegt Bas Brinkman, Corporate Marketing Manager bij Cyclomedia. “Maar het is ook een handige tool bij transportplanning. Doorrijhoogtes en -breedtes van de hele route kunnen nauwkeurig in beeld worden gebracht zonder dat iemand er de deur voor uit hoeft. En zo zijn er nog tal van andere toepassingen te benoemen.”

Een andere groep die kan profiteren van Street Smart Go, zijn makelaars en taxateurs. “Denk dan aan virtuele bezichtigingen, gebouwinspecties en taxatiewerk”, zegt Brinkman. “Grotere bedrijven en overheden maken al jaren gebruik van het volledige Street Smart pakket. Kleinere bedrijven vertrouwen nu op gratis beschikbare data of software, maar dat is niet erg nauwkeurig, biedt nauwelijks functionaliteiten en is vaak niet actueel. Met Street Smart Go is nauwkeurige beelddata beschikbaar in een compactere variant, zonder geavanceerde functionaliteiten. Bovendien is het betaalbaar voor kleinere bedrijven en daarmee uitstekend als instapmodel.”

Bespaar tijd en reiskosten
Voor gebruikers zitten er nog tal van voordelen aan het gebruik van de software. Zo is heel Nederland veilig, van achter je bureau, in één klik te bereiken en zijn de afstandsmetingen uiterst accuraat. Daarnaast is het gebruik van de software duurzaam door het terugdringen van reisbewegingen. Dat bespaart zowel reiskosten als CO2-uitstoot.

Website Cyclomedia

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top