Concept catalogus BAG 2018 gepubliceerd

Concept catalogus BAG 2018 gepubliceerd

De nieuwe catalogus Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) 2018 is in concept klaar. Samen met de gewijzigde Wet BAG en het gewijzigde Besluit BAG, is de catalogus de kern van de BAG in 2018.

In de BAG catalogus staan de uitgangspunten en voorschriften die ervoor zorgen dat objecten in de BAG overal op dezelfde manier worden vastgelegd. Deze conceptversie (v0.99) is de start voor het opstellen van de uitwisselingsmodellen voor de BAG door

Nieuw bericht

Kadaster, Geonovum, KING en softwareleveranciers. Bij de publicatie van de definitieve versie kunnen nog enkele kleine wijzigingen worden doorgevoerd. Dit gebeurt uiterlijk 3 maanden voor de inwerkingtreding van de nieuwe wet- en regelgeving.

Formele kern

Geonovum, Kadaster en IenM werkten afgelopen jaar aan de catalogus BAG 2018. Deze kwam tot stand in samenspraak met deelnemers van het Agendaoverleg, BAG BAO, VNG en KING. Ook is de input van de stakeholders van de BAG gebruikt uit verschillende bijeenkomsten in 2016 en 2017. Met de gewijzigde Wet BAG (vastgesteld en gepubliceerd) en het gewijzigde Besluit BAG (inmiddels geaccordeerd door de Ministerraad en voor advisering bij de Raad van State) vormt deze nieuwe catalogus de normatieve en formele kern van de BAG in 2018.

Vervolgacties

In aanvulling op de catalogus worden hulpmiddelen voor de uitvoering, zoals een praktijkhandreiking, beschikbaar gesteld in 2017. Daarnaast worden voor de overgangssituatie implementatienormen vastgesteld. Over deze ontwikkelingen, het gewijzigde kwaliteitsregime, de inwerkingtreding en alle andere veranderingen in de BAG, worden belanghebbenden via verschillende kanalen, waaronder onze website, op de hoogte gehouden.

PDF Catalogus BAG 2018

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top