Commercial UAV Expo Europe kondigt programma droneconferentie aan

Commercial UAV Expo Europe kondigt programma droneconferentie aan

Het programma van Commercial UAV Expo Europe, dé vakbeurs en conferentie over de integratie van drones voor grote industriële commerciële toepassingen waar de hele sector naar uitkijkt, is bekend. Deze eerste editie van Commercial UAV Expo Europe zal plaatsvinden van 20 tot 22 juni 2017 in het SQUARE Brussels Exhibition Centre in Brussel.

Dag 1 – 20 juni

De driedaagse beurs begint 20 juni met tientallen producenten, waaronder Aerialtronics, Virtual Surveyor NV en Pythagoras BVBA, die hun nieuwste producten voorstellen.

Dag 2 – 21 juni

Woensdag 21 juni opent Lisa Murray, directrice van Commercial UAV Expo, de dag. Vervolgens neemt keynotespreker Koen de Vos, Directoraat Generaal voor Mobiliteit en Transport van de Europese Commissie, het woord met “Building the EU Drone Service Market by 2019”. Daarna volgt een keynote van Kay Wackwitz, CEO & stichter van Drone Industry Insights (DroneII), over “De trends en opportuniteiten van de commerciële UAV markt”.

Hierna volgt een plenaire sessie waarin een panel van experts kwesties aansnijdt over regelgeving, successen, uitdagingen en een visie voor de toekomst. Dit panel zal onder meer bestaan uit Drone Alliance Europe, en afgevaardigden van nationale RPAS verenigingen zoals APANT (Portugal), BeUAS (België), EUKA (België), UAS (Noorwegen) en UAS Denmark (Denemarken).

In de namiddag volgen er een opleidingsprogramma’s met trajecten per verticale markt, waarin de experts uit de sector met de deelnemers hun best practices, case studies en uitdagingen delen. Er worden thematische voordrachten en plenaire sessies georganiseerd over universele thema’s zoals systeemselectie, werkstroomintegratie, juridische overwegingen, regelgevingskwesties, harmonisering van de normen en nog veel meer. Wereldwijde technologische innovators die de grootste groeisegmenten voor dronegebruik vertegenwoordigen kunnen er essentiële inzichten van medegebruikers verwerven, en komen van drone-experts meer te weten over de toekomst van UAV/UAS-integratie in Europa. Allereerst vinden de opleidingsprogramma’s voor de sectoren civiele techniek & infrastructuur en mijnbouw en aggregaat plaats, gevolgd door de programma’s voor de sectoren nutsvoorzieningen & inspectie en veiligheid, wetshandhaving, rampenbestrijding & opsporing en redding.

Deze tweede dag wordt afgesloten met een presentatie van de eerste vijf finalisten van de allereerste Europese Drone Hero Contest. Peter Van Blyenburgh, de voorzitter van UVS International, zit de wedstrijd voor.

Dag 3 – 22 juni

De laatste dag van de droneconferentie begint met opleidingsprogramma’s voor de sectoren Proces & Energy; hernieuwbare energie en landmeetkunde & mapping. Hierna volgt een demonstratie van de volgende vijf finalisten van de Drone Hero Contest.

In de namiddag zijn de opleidingsprogramma’s voor de sectoren construction en precisielandbouw aan de beurt. Deze worden gevolgd door de bekendmaking van de winnaar van de Drone Hero Europe 2017. De beurs wordt afgesloten met een plenaire sessie waarin gediscussieerd wordt over juridische overwegingen regelgevingskwesties ter bescherming van bedrijven. Het volledige programma van de conferentie, met links naar de samenvattingen van de presentaties en bio’s van de sprekers, is beschikbaar via: http://www.expouav.com/europe/conference-program/

UAV-Expo_03-_16_

VIP-programma

Gekwalificeerde bedrijven die instaan voor de aankoop of gebruik van UAS technologie voor bedrijfsdoeleinden met een vermogen van meer dan 5 miljoen US dollar, kunnen zich aanmelden als UAVIP. Hiermee krijgen zij gratis toegang tot het evenement. Bedrijven die hiervoor in aanmerking komen zijn onder andere energiemaatschappijen, transport- en infrastructuurbedrijven, mijnbouwbedrijven, grote bouw-/ingenieursfirma’s, grote landbouwbedrijven, bedrijven in de telecommunicatie en overheden.

 

Website Expo UAV

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top