Combinatie BAM, ENGIE en Krinkels tekent tienjarig gebiedscontract

Combinatie BAM, ENGIE en Krinkels tekent tienjarig gebiedscontract

De provincie Noord-Holland heeft het gebiedscontract Midden-Noord gegund aan de combinatie BAM Infra, ENGIE Services en Krinkels. Dit gebiedscontract geeft verdere invulling aan de groei van de provincie naar een regie-organisatie, waarin de focus ligt op beleid en programmering. BAM, ENGIE Services en Krinkels richten zich in dit gebiedscontract op het asset management voor het vast en variabel onderhoud van de provinciale wegen, busbanen, vaarwegen, bruggen, groen, gebouwen en terreinen. Het contract heeft een looptijd van tien jaar en start per 1 januari 2017.

Het is het tweede gebiedscontract in een serie van zes die de provincie afsluit. Chris de Vries, directeur Beheer en Uitvoering van de provincie: “It takes two to tango is het credo van de aanbieding van de combinatie BAM, ENGIE Services en Krinkels. Een spannende en tegelijk treffende beschrijving van waar we met elkaar voor staan. Want bij de tango is het belangrijk dat er één iemand leidt en de ander zich laat leiden. Om zich te laten leiden is vertrouwen nodig dat er goed wordt geleid. Gebeurt dit niet, dan hapert de dans en staan we op elkaars tenen. Dat is de opgave waar we met elkaar voor staan. Wij laten los en de combinatie gaat leiden. Wij hebben er vertrouwen in dat de combinatie dat goed zal doen.”

Nieuwe samenwerkingsvorm

Midden-Noord betreft de gebieden West-Friesland en Alkmaar en omstreken. Het werkgebied doorkruist veertien gemeenten, bevat ruim tweehonderd kilometer wegen, meer dan vijftig verkeersinstallaties, acht beweegbare kunstwerken, waaronder zeven bruggen en een sluis, en honderd vaste kunstwerken. Martijn Smitt, directeur BAM Infra: “De combinatie bestaat uit drie ervaren organisaties die over de juiste mensen en expertise beschikken om het asset management professioneel uit te voeren. Transparantie en het creëren van begrip, respect en vertrouwen zijn de succesfactoren voor een duurzame samenwerking met de provincie. Wij stellen alles in het werk om deze nieuwe manier van samenwerken tot een succes te maken.”

Belangrijke pijler in het gebiedscontract is een optimale communicatie en afstemming met bewoners, bedrijven en weggebruikers. Daarnaast heeft de provincie in de EMVI-aanbesteding veel aandacht gevraagd voor duurzaamheid en veiligheid in de uitvoering van de werkzaamheden.

Website BAM Infra
Website ENGIE Services
Website Krinkels

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top