Column: More – Better – Less

Column: More – Better – Less

Half november was er voor de 25e keer de Autodesk University in Las Vegas. Dit kleine ‘gebruikersgroepje’ voor AutoCAD is ondertussen uitgegroeid tot een evenement waar ruim tienduizend mensen bij elkaar komen. Tijdens deze drie dagen worden alle mensen, vanuit de hele wereld, bijgepraat over de ontwikkelingen in onze industrie. Ook Andrew Anagnost, de nieuwe CEO van Autodesk, gaf een presentatie. Een opvallende presentatie naar mijn persoonlijke mening.

Anagnost begon zijn verhaal met de ‘angst’ bij veel mensen over de komst van robots en ‘Artificial Intelligence’ (AI). Gaan deze veranderingen banen kosten? Gaan we door de komst van ‘generative design’ minder engineers nodig hebben? Een buitengewoon interessante vraag die hij bespreekbaar maakte en uitlegde. Zijn betoog kwam erop neer dat door de komst van Desktop Publishing-mogelijkheden dit banen kostte bij de traditionele drukindustrie, maar dat er tegelijkertijd enorm veel banen zijn gecreëerd in deze nieuwe ‘digitale’ bedrijfstak. Banen die voordien niet bestonden.

Ook in ons werk gaan we zien dat door de komst van digitale technieken banen verloren gaan, maar dat daar nieuwe en andere banen voor terugkomen. Banen die nu nog niet bestaan. Anagnost ging zelfs nog een stap verder. Om de toekomstige groei van de wereldbevolking en de daaruit ontstane behoefte aan machines, huizen, werk en infrastructuur aan te kunnen, moeten we innoveren en automatiseren. We moeten meer gaan doen met een hogere kwaliteit en met minder kosten en materiaal. Automatisering is dan een noodzaak. Er komt geen tekort aan banen, maar er komt een tekort aan vaardigheden.

Mijn ‘take away’ van Autodesk University: Blijf nieuwsgierig, blijf leren.

Rob Oud – CAD & Company
@RobOud
Website CAD & Company

 

Lees hier de vorige column van Rob Oud: From BIM to …

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top