Column: CAD->BIM->CPD

Column: CAD->BIM->CPD

Er zijn al mensen met de toekomst bezig. Laat ik nou zo iemand zijn. Zij, hij, jij misschien ook, maar wij doen het niet samen. Dat is jammer want ik weet jou niet te vinden. Graag zou ik met jou de toekomst verkennen.

Voorgaande alinea lijkt direct van Lexa of een andere datingsite te komen. Dat is het niet, maar er zijn wel een paar overeenkomsten tussen BIM en daten. Bedrijven die zich met CAD en BIM bezighouden zouden meer samen moeten optrekken, een relatie opbouwen. Samen de toekomst bepalen. Als geen ander hebben de consultant of adviseur wisselende contacten. Als de antenne goed is afgesteld, ontvangen zij de eerste signalen van veranderende behoeften. Het is wel een speciale frequentie die onderscheid maakt tussen kleine verbeteringen, business en behoefte van geheel andere orde. Als jij en ik en een paar anderen in staat zouden zijn al die signalen van die speciale frequentie te bundelen, zijn wij in staat een verandering waar te nemen zelfs voordat bedrijven en de markt het zelf zien.

Dat doen wij toch al met BIM, hoor ik je denken. We hebben het voorbij zien komen. CAD 2D, CAD 3D, BIM volgende stap zal wel BIM 2.0 zijn of BIM+. Samenwerken à la BIM gaat steeds beter en dat komt omdat meewerkende bedrijven geen directe concurrenten van elkaar zijn en elkaar aanvullen. Als je stapjes wilt blijven maken, moet je vooral zo doorgaan op de manier zoals het nu gaat. Sterker wordt het al als gelijksoortige bedrijven elkaar wat vaker opzoeken. Dat is spannend en gevaarlijk, het zijn immers concurrenten. Als wij durven daten en vrijuit spreken dan wordt de toekomst CPD oftewel Connected Project Data. Zijn er bedrijven die een sprong vooruit willen maken? Mail mij, dan zoek ik een leuke plek om elkaar te ontmoeten.

Wij hebben uiteindelijk meer spelers nodig uit de markt om CPD mogelijk te maken: opdrachtgevers, installateurs, architecten noem maar op. Maar laten wij eerst maar eens samenkomen om wat vergezichten te schetsen. Misschien ontluikt er wel een mooie relatie.

Directeuren, blijft u stapjes maken of wilt u betrokken zijn bij onze toekomst. Mail naar redactie@cadmag.nl.

Managing partner CAD-dating ingenieur W. Barendsz

 

Lees hier de vorige column van Willem Barendsz: Beleggen

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top