Civic Architects wint Next Step Award 2018

Civic Architects wint Next Step Award 2018

Op 5 juli werd in het Rotterdamse KINO de winnaar bekendgemaakt van de Next Step Award 2018: het Amsterdamse Civic Architects. Het jonge bureau, dat wordt geleid door Jan Lebbink en Rick ten Doeschate en Gert Kwekkeboom, kreeg de meeste waardering van de vakjury. Do Janne Vermeulen, juryvoorzitter: “De jury heeft Civic leren kennen als een ambitieus bureau dat excelleert in adaptief vermogen. Mooi om te zien hoe ze flexibel inspelen op nieuwe kansen en ontwikkelingen, en aan waardecreatie doen. Dit zijn architecten met ondernemersgeest die duidelijk hebben nagedacht over hun bureauvisie; ze weten precies waar ze heen willen en hebben een voor een jong bureau extreem professionele aanpak.”

De Next Step Award bestaat uit 10.000 euro en een bouwopdracht van ontwikkelaar Synchroon op een kavel in het Amsterdamse Buiksloterham. De overige finalisten waren Werkstatt (Eindhoven), Studio Prototype (Amsterdam) en IWT (Rotterdam). Alle finalisten krijgen tot het einde van 2018 ondersteuning, services en voordelen die normaal gesproken exclusief voor leden van de BNA zijn.

Vlnr. Jan Lebbink, Gert Kwekkeboom en Rick ten Doeschate van Civic Architects.

Juryteam

De jury bestaat, naast Do Janne Vermeulen (Team V), uit Joost Baks van Space Encounters (winnaar van de eerste Next Step Award), Hedwig Heinsman van DUS Architects, Nanne de Ru van Powerhouse Company en Anne van der Zwaag van Object Rotterdam. Ook BNA-directeur Fred Schoorl en Synchroon-directeur Tobias Verhoeven waren als initiatiefnemers betrokken bij het juryproces, maar hadden geen stemrecht.

Start derde editie Next Step Progam: 1 november

Next Step Program is een initiatief van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) en projectontwikkelaar Synchroon. Missie: jonge architectenbureaus die excelleren in zowel ondernemerschap als architectuur de mogelijkheid bieden zich versneld verder te ontwikkelen. De derde editie start op 1 november tijdens de BNA Architectendag.

Website Next Step Progam
Website BNA
Website Civic Architects

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top