Circulair ontwerpen voor de toekomst een feit op Building Holland 2018

Circulair ontwerpen voor de toekomst een feit op Building Holland 2018

Het heeft even geduurd, maar de bouw- en vastgoedsector lijkt eindelijk los te gaan met circulaire realisaties: het donorskelet, grondstoffenpaspoorten, product as a service en circulair inkopen doordringen eindelijk de markt. Met het thema Circulair Bouwen gaat Building Holland van 17 tot en met 19 april in RAI Amsterdam verder in op deze actuele onderwerpen die de sector veranderen.

Partners Cirkelstad en BNA stelden een inhoudelijk programma op met sprekers die het heden en de toekomst schetsen. Om het circulaire gedachtegoed verder uit te dragen startte BNA de campagne ‘Wij gaan circulair’.
BNA-directeur Fred Schoorl: “Samen met leden stelden we het Manifest Circulaire Architectuur op. Dit beschrijft vijf ontwerpprincipes die bijdragen aan een circulaire architectuur.” De volgende stappen in het uitdragen van de boodschap in de campagne worden gezet tijdens Building Holland 2018.
“Gedurende de eerste dag zetten we technologische impact op het gebied van circulariteit centraal: architect Wessel van Beerendonk gaat in op parametrisch design.” Circulariteit en duurzame ontwikkeling vormt het thema van de tweede dag. “Dan vertelt Hans Goverde over de circulaire realisatie van Stadskantoor Venlo. Een bijna circulair gebouw met een kraakheldere businesscase.” BNA sluit op de derde dag af met het belichten van de menselijke aspecten. “Architect Tako Postma gaat in op social impact, de rol van de gebruiker en het bouwen aan een community.”

Gedurende de bijdrages van zowel Cirkelstad als BNA moeten ketenpartners met elkaar in contact komen. “We constateren dat samenwerking binnen de keten nog hapert”, aldus Schoorl. “Daaraan willen we op deze manier een bijdrage leveren. We willen vooruitstrevende architecten in contact brengen met ambitieuze opdrachtgevers en vice versa.”

Building Holland praktische informatie

Building Holland is een innovatie-event voor de bouw en vastgoedsector van 17 tot en met 19 april in RAI Amsterdam. Hier worden drie dagen lang actuele thema’s zoals digitalisering in de bouw, gezonde gebouwen en circulariteit belicht. Ook zijn er drie innovatieboulevards waar alle nieuwe ontwikkelingen en trends worden getoond. Gratis toegang is te verkrijgen via de Building Holland-website.

Website Building Holland

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top