Catenda krijgt kapitaalinjectie voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda krijgt kapitaalinjectie voor digitalisering van de bouw- en infrasector

Catenda, leverancier van een open samenwerkingsomgeving en software voor de gegevensuitwisseling tijdens bouw- en infrastructuurprojecten, krijgt een kapitaalinjectie van GRO.

Het doel hiervan is de digitalisering en duurzame transformatie van de bouw- en infrasectoren te helpen versnellen. Catenda ontwikkelt en levert BIM-oplossingen, gebaseerd op open standaarden, voor het verbeteren van de samenwerking vanaf de ontwerp- tot en met de exploitatiefase.

Het belangrijkste product van Catenda is een centraal platform voor het samenwerken van alle stakeholders en communicatie van projectinformatie, voornamelijk in de ontwerp-, werkvoorbereiding en uitvoeringsfasen. Dit platform biedt alle projectbetrokkenen de mogelijkheid om digital twin modellen te bekijken en daarover te communiceren. Maar ook documenten op te slaan, te bewerken en te beheren en daaraan gerelateerde taken te verdelen, wat aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen oplevert.

Duurzame toekomst door digitalisering
Catenda hanteert transparantie en datagestuurde besluitvorming als kernwaarden en stelt het gebruik van open data centraal in projecten. Daarmee is de digitalisering van de bouw- en infrasector te versnellen en de weg te banen naar een duurzame gebouwde omgeving.

Er werken ruim 250 bedrijven in de wereld met software van Catenda, waaronder marktleiders in hun regio. Nu GRO de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf wordt en groeikapitaal injecteert, start de volgende groeifase voor Catenda in Europa en Japan.

Website Catenda

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top