Canon’s imagePROGRAF TX-serie

Canon’s imagePROGRAF TX-serie

Canon Europe introduceert een nieuwe serie grootformaat inkjetprinters: de imagePROGRAF TX-2000, TX-3000 en TX-4000 met formaten van respectievelijk 24-, 36- en 44-inch. De nieuwe printers bieden een hoge printkwaliteit, lage operationele kosten en uitgebreide beveiliging. Daarmee zijn deze modellen geschikt voor de high-end CAD-markt en – op instapniveau – ook de markt voor LED-plotters. De serie is bovendien uitgerust met een MFP-solution voor snel scannen en gebruikt nieuw ontwikkelde LUCIA TD-pigmentinkt. De nieuwe imagePROGRAF TX-serie is voorzien van vernieuwde basistechnologieën, zoals bij het inktsysteem, de printkop en het mechanische platform.

De nieuw ontwikkelde LUCIA TD-inkt produceert dunne lijnen, haarscherpe tekst en levensechte kleuren – daarmee is dit type inkt geschikt voor zowel uiterst nauwkeurige CAD-tekeningen als posters. De speciale samenstelling van de inkt maakt deze ook waterbestendig, zodat de prints kunnen worden bekeken op open bouwplaatsen en in productieomgevingen. De prints blijven lange tijd kleurvast en zijn ook geschikt als outdoor posters.

Productiviteit

Alle modellen in de imagePROGRAF TX-serie, inclusief de 36-inch uitvoering, zijn uit te breiden met twee rollen. Het optionele dual-roll systeem maakt hoge printvolumes met identieke media en probleemloos omschakelen tussen verschillende media mogelijk en is volledig af te stemmen op wisselende printbehoeften. De imagePROGRAF TX-serie is daarnaast geschikt voor rollen met een diameter tot 170 mm, waarbij de onderste unit is voorzien van een multifunctioneel rolsysteem dat gebruikers in staat stelt te profiteren van continue productie, waarbij de prints opnieuw op rollen worden gewikkeld. Een nieuwe hoge capaciteit Stacker biedt plaats aan 100 A0-formaat prints en kan eenvoudig worden ingeklapt om ruimte te besparen wanneer de Stacker niet wordt gebruikt.
De serie omvat een MFP-oplossing voorzien van een 36-inch Colortrac scanner. De scanner biedt een ruim touchscreen van 15,6 inch, een geïntegreerd ontwerp en SmartWorks MFP versie 5 met aanpasbare menu’s en buttons. De nieuwe kopieer- en archiveermodus verbetert de productiviteit en maakt het systeem geschikt voor kantoor workflows, ongeacht de printomgeving. De intuïtieve user interface, eenvoudig laden van een papierrol en het direct printen vanaf USB-flash drives zorgen voor een optimale inzetbaarheid.

Printfunctionaliteit

Met de krachtige en snelle L-COA PRO-sensor zijn ook zware HP-GL/2-bestanden zoals elektrische CAD-schema’s met dunne lijnen snel te verwerken. Daarnaast zorgt een nieuw toegevoegd encryptieprotocol dat de harde schijf een veilige dataoverdracht kent en dat de modellen in de imagePROGRAF TX-serie met beveiligingsstandaarden als SNMPv3- en IPSec-ondersteuning datalekken en inbreuk voorkomen.

De nieuwe imagePROGRAF TX-serie is vanaf begin december 2017 verkrijgbaar in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Website Canon

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top