Canon 3D-toepassingen tijdens ‘3D in the picture’

Canon 3D-toepassingen tijdens ‘3D in the picture’

Canon Nederland organiseert op dinsdag 7 november 2017 het evenement ‘3D in the picture’ op haar hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch.

Tijdens het evenement wil Canon bezoekers de kracht van 3D-toepassingen laten ervaren en hen de uiteenlopende mogelijkheden van 3D-printing laten ontdekken. Canon organiseert het evenement in samenwerking met haar 3D-printing partners FARO Benelux, Shapeways, Cad2Reality, Design8. Canon Creative Services, Canon’s in-house grafisch design team, biedt de gelegenheid om mooie profielfoto’s te laten maken en geeft inzicht in haar dienstverlening.

Professionaliseren met 3D

3D in the picture richt zich op organisaties die willen weten hoe zij met 3D-toepassingen hun dienstverlening en productaanbod kunnen professionaliseren en op ondernemingen die op dat gebied al iets verder zijn en interesse hebben in speciale, innovatieve mogelijkheden van 3D-printen. Op het programma staan zaken als een uitleg en demonstratie met verschillende 3D-scantechnieken van bestaande objecten, het optimaliseren van 3D-ontwerpen met modeling- en rendersoftware en de voor- en nadelen van zelf printen of uitbesteden. Wilco Verheij, directeur Industrial Production Solutions van Canon Nederland, zal de bezoeker meenemen in wat de toegevoegde waarde van 3D voor hun onderneming kan betekenen. Ervaringsdeskundigen als Stefan Rick (Shapeways) en Marnix van der Wolk (FARO Benelux) komen aan het woord om bezoekers te inspireren met praktijkvoorbeelden. Tijdens verschillende inspiratiesessies en demo’s kunnen geïnteresseerden in gesprek gaan met experts op het gebied van 3D-scannen, CAD-softwaretoepassingen, 3D-visualisatie en 3D-printen.

 

3D-toepassingen

Steeds grotere rol

“3D-toepassingen spelen een steeds grotere rol in ons dagelijks leven. Veel zaken die we dagelijks vasthouden zijn al in 3D ontworpen en worden toegepast in uiteenlopende branches – van de maakindustrie en R&D tot de creatieve sector en het onderwijs. Veel ondernemingen ontdekken de toegevoegde waarde van 3D geprinte uitingen – of het nu gaat om de beoordeling van prototypes of om de ontwikkeling van een innovatief nieuw eindproduct. Canon biedt – in samenwerking met partners – veel toegevoegde waarde als leverancier van een compleet 3D-ecosysteem. Van de levering van apparatuur en onderdelen tot advies, technische ondersteuning, trainingen én financiering,” vertelt Dennis Lieffering, Customer Marketeer 3D-Printing van Canon Nederland. “We zijn nog een relatief nieuwe speler in deze markt en met ons evenement 3D in the picture willen we letterlijk en figuurlijk laten zien wat 3D voor organisaties kan betekenen. We kijken ernaar uit om ondernemers de toegevoegde waarde van 3D-printing te laten ervaren en hen in contact te brengen met experts en vakgenoten.”

Deelname aan ‘3D in the picture’ is gratis.

Website 3D in the picture

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top