CAD/BIM-software: preview geïntegreerde berekeningen in DDS-CAD

CAD/BIM-software: preview geïntegreerde berekeningen in DDS-CAD

Tijdens de ISH 2019, die plaatsvindt van 11 t/m 15 maart in Frankfurt am Main, geeft Data Design System (DDS) een preview van de binnenkort beschikbare geïntegreerde berekening voor koellast en de geheel vernieuwde warmteverliesberekening in DDS-CAD. Koellastberekening is gebaseerd op de software IDA ESBO van samenwerkingspartner EQUA, één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van gebouw- en installatiesimulaties. Via een interface krijgen DDS-CAD gebruikers de uitgebreide functionaliteiten van IDA ESBO rechtstreeks beschikbaar in de tekensoftware van DDS. 

De eerste preview van de koellastberekening, evenals de gebouwsimulatiemogelijkheden, worden verzorgd door de specialisten en engineers van EQUA zelf. Als mede-exposant op de DDS-stand zijn tevens experts van EQUA op het gebied van energie- en gebouwsimulaties vertegenwoordigd. Ook samenwerkingspartner Vela Solaris is aanwezig op de DDS-stand. Zij presenteren Polysun, hun nieuwe BIM-compatibele oplossing voor het ontwerpen en beheren van gebouw- en stadsverwarmingssystemen. 

Tijdens de beursweek toont DDS ook de compleet nieuw ontwikkelde en geïntegreerde warmteverliesberekening, volledig conform de NEN-EN 12831. Bovendien biedt DDS-CAD 14 al een breed scala aan functies die het ontwerpen en berekenen van W-installaties aanzienlijk vereenvoudigen. Zo kunnen drukverliezen in ventilatiesystemen snel en eenvoudig worden berekend en kunnen verwarmings- en koelsystemen hydraulisch worden gebalanceerd, zelfs bij meerdere pompen in een systeem.

DDS-CAD, vanaf nu uitgerust met aanvullende mogelijkheden voor normconforme berekening van de koel- en verwarmingsbelasting. Beeld: Data Design System

 

Tegelijkertijd biedt DDS-CAD aanzienlijk meer gemak bij multidisciplinaire samenwerking in bouwprojecten – bijvoorbeeld door het gebruik van BCF (BIM Collaboration Format) mogelijk te maken voor issue management in de cloud. Op de beurs presenteert DDS voor de eerste keer de volledige integratie met BIMcollab. Met behulp van de vernieuwde BCF-interface kan er daarnaast gemakkelijk met verschillende andere platformen zoals BIMsync Arena in de cloud informatie worden uitgewisseld.

Website DDS-CAD

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top