Cadac Group opende zijn deuren voor Girlsday 2018

Cadac Group opende zijn deuren voor Girlsday 2018

Op 12 april brachten dertig meisjes van het Charlemagne College een bezoek aan Cadac Group Heerlen. Het bezoek vond plaats in het kader van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar, met als doel om meiden al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, organiseert Girlsday 2018 in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

In lijn met de landelijk doelstelling, bracht Cadac Group de meisjes in contact met Augmented en Virtual Reality, 3D-ontwerp en aansturen van fabricatie met computers.
Onder begeleiding hebben de meisjes een kijkje kunnen nemen in het Cadac Lab. Daar hebben ze de robotarm, 3D-scanner en 3D-printer aan het werk kunnen zien. Ook hebben ze diverse geproduceerde werkstukken kunnen zien. Hoogtepunt van het lab was het zelf maken van een werkstuk uit aluminium met behulp van de 5-assige freesmachine.
Met behulp van een HoloLens en VR-brillen hebben de meisjes gespeeld met puppy’s en gedanst met ballerina’s. Verder liepen ze door kastelen heen en konden zij de meerwaarde van augmented en virtuele omgevingen ontdekken en ervaren.

Girlsday
Niet alleen in Heerlen deden meisjes mee met Girlsday, in het hele land gingen meer dan 11.000 meiden aan de slag bij ruim 350 bèta-, technische en ICT-bedrijven. Cadac Group hoopt met zijn deelname aan Girlsday 2018, meer meisjes in de richting van techniek, ICT en bèta te hebben bewogen.

Website Cadac Group
Website Girlsday / VHTO

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top