CAD Accent presenteert InfraCAD Map 6.7

CAD Accent presenteert InfraCAD Map 6.7

InfraCAD Map 6.7 is nu beschikbaar. In deze nieuwe versie is een aantal nieuwe databronnen toegevoegd en is op verzoek van gebruikers een aantal bestaande functies verbeterd. InfraCAD Map is een krachtige AutoCAD-gebaseerde applicatie om geo-informatie (van Publieke Dienstverlening Op de Kaart − PDOK) op eenvoudige wijze te verwerken naar een AutoCAD tekening. Hieronder de belangrijkste wijzigingen.

Plan-topografie

Het Kadaster is begonnen met het uitleveren van plan-topografie, voor zover gemeenten dit aanleveren. Met InfraCAD Map is het mogelijk om deze topografie in te lezen en te converteren naar een NLCS-tekening. In onderstaand voorbeeld wordt plan-topografie getoond en is de bestaande situatie kleurloos weergegeven.

InfraCAD Map 6.7
Nieuwe data-bronnen

Op veler verzoek is het vanaf InfraCAD Map 6.7 mogelijk om DTB-gegevens van Rijkswaterstaat in te lezen. Deze dataset omvat alle 3D-geometrie rondom rijkswegen en rijksvaarwegen en is geschikt om snel een 3D-terreinmodel te genereren waar deze informatie beschikbaar is, bijvoorbeeld met Civil 3D.
Naast deze bron is het ook mogelijk om gegevens te verwerken van de Bestuurlijke Grenzen (gemeente, provincie en landgrens), NWB Wegen en Spoorwegen, en de Drone No-Fly Zones.
De verwerkte geometrie kan vervolgens met behulp van InfraCAD met één muisklik worden voorzien van bijschriften, zoals in onderstaand voorbeeld met wegassen.

InfraCAD Map 6.7
Tot slot is het nu mogelijk om in een aangegeven gebied de NAP Peilmerken te tonen. Alle bekende informatie zoals muurvlak en hoogte worden opgeslagen in het weergegeven object. Dit is handig voor landmeters die een hoogtemerk in de buurt willen hebben.

Interactieve viewer

De interactieve viewer in InfraCAD Map is sterk verbeterd. De achtergrond maakt nu gebruik van de BRT en Nederlandse luchtfoto 2017 en is dus actueel. Het zoekveld is uitgebreid met ‘auto-aanvul functionaliteit’ die een keuzelijst toont met adressen, woonplaatsen of gemeenten. Dit maakt het zoeken intuïtief en sneller.
InfraCAD Map 6.7

Achtergrondkaarten

Het importeren van achtergrondkaarten bevat een aantal krachtige toevoegingen. Zo is het nu mogelijk om een polylijn te selecteren als begrenzing waardoor afbeeldingen projectmatiger kunnen worden toegepast.

InfraCAD Map 6.7

Tevens kan hierbij een World-file worden opgeslagen zodat de data ook in andere applicaties gebruikt kunnen worden zoals InfraWorks of in een GIS-omgeving. Hierdoor wordt het mogelijk om met InfraCAD Map meerdere workflows te ondersteunen.

Naast bovenstaande lijst zijn op veel plaatsen kleine verbeteringen doorgevoerd en een aantal bugs opgelost. Lees het volledige overzicht van alle wijzigingen in de InfraCAD Map Release Notes.

 

Website InfraCAD

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top