CAD Accent lanceert InfraCAD Map

CAD Accent lanceert InfraCAD Map

Vanaf 1 januari vervangt de BGT de oude GBKN. De BGT is een wettelijke verplichting en de informatie is voor iedereen gratis beschikbaar via de website van PDOK. Dit is goed nieuws voor iedereen die met topografische ondergronden werkt! De data is behoorlijk actueel en de kwaliteit is sterk verbeterd ten opzichte van de GBKN. Gebruikers van AutoCAD kunnen de data echter niet zomaar gebruiken. Daarom heeft CAD Accent de applicatie InfraCAD Map ontwikkeld.

 

PDOK

PDOK (Publieke Dienstverlening Op de Kaart) is een samenwerking tussen het Kadaster, de ministeries van Infrastructuur en Milieu en Economische Zaken, Rijkswaterstaat en Geonovum. Via de website PDOK biedt de overheid geo-informatie digitaal aan. Bijna alle informatie is hier gratis beschikbaar en de overheid wil hiermee innovatie en gebruik van geo-informatie stimuleren.

 

InfraCAD Map

Voorbeelden van informatie die beschikbaar wordt gesteld zijn de BGT, het Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN) en de Digitale Kadastrale kaart (DKK).

BGT importeren in AutoCAD

Ontwerpers of tekenaars die de BGT willen gebruiken, bijvoorbeeld als ondergrond in een AutoCAD projecttekening, kunnen niet direct aan de slag. De GML bestanden die beschikbaar worden gesteld, zijn namelijk niet zomaar in te lezen in AutoCAD.

 

InfraCAD Map

Met InfraCAD Map kan een AutoCAD tekenaar in één muisklik een gebied selecteren, waarna de GML data volledig automatisch van PDOK wordt gedownload en wordt omgezet in een nette tekening.

Daarbij is de tekening opgebouwd conform de Nederlandse CAD Standaard (NLCS).

 

InfraCAD Map

Nieuwe versie

Vanaf 5 oktober 2016 is InfraCAD Map 6.5 officieel beschikbaar. Deze nieuwe versie is sterk verbeterd dankzij een intensieve samenwerking met gebruikers. Zo is deze vele malen sneller geworden, is het gebruik intuïtiever geworden en is naast de BGT en Kadastrale Kaart nu ook een PDOK-koppeling voor TOP10NL vectorinformatie geïntegreerd.

 

InfraCAD Map

Introductie-actie

Iedereen die InfraCAD Map wil proberen, kan dit gratis doen met een Trial-versie. Om de officiële lancering van InfraCAD Map kracht bij te zetten heeft CAD Accent een introductie-actie opgezet.

Website InfraCAD

 

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top