BouwBeurs R&D beleeft première in februari 2019

BouwBeurs R&D beleeft première in februari 2019

Tijdens BouwBeurs 2019, van 4 tot en met 8 februari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht, wordt het programma BouwBeurs R&D gelanceerd. Dit nieuwe concept heeft de focus op innovatie en richt zich op architecten, bouwkundig ingenieurs en andere nieuwsgierige mensen in de bouw. Aan de hand van actuele dagthema’s worden de nieuwste ontwikkelingen en spraakmakende projecten in de bouwbranche voor én door deze doelgroep inzichtelijk gemaakt. Daarbij wordt een directe verbinding gemaakt met het aanbod van de exposanten op de beursvloer.

BouwBeurs R&D combineert inhoudelijke sessies in het TechForum met exposities (waaronder een Projecten Expo) en routes over de beursvloer langs exposanten met thema-of projectgerelateerde innovaties. Elk dagthema krijgt een eigen ambassadeur: een architect of bouwkundige die het programma voor die dag letterlijk uitstippelt: hij/zij bepaalt de inhoud van de lezingen, de te bespreken projecten en de route langs de exposanten.

In Hal 9 vormt het TechForum met de R&D Lounge en de Projecten Expo het kloppend hart van het programma: hier worden de lezingen gegeven en krijgen de thema- en projectroutes hun startpunt. Een enorme plattegrond wijst de weg over de gehele beursvloer, waarbij bezoekers hun tips voor beursbezoek kunnen delen door zogenoemde ‘hotspots’ aan te geven.

Het concept voor BouwBeurs R&D is ontwikkeld naar aanleiding van intensieve gesprekken met de doelgroep. Architecten en bouwkundig ingenieurs zoeken nieuwe oplossingen, technisch vernuft en zijn benieuwd naar ervaringsverhalen van collega’s. Op een beurs zien ze graag mock-ups, bouwsystemen op ware grootte en tactiele productpresentaties. Met een aansprekend lezingenprogramma, een heldere indeling van de beursvloer met thematische routebeschrijvingen langs exposanten en voldoende gelegenheid om te netwerken komt BouwBeurs R&D aan hun wensen tegemoet.

Martijn Carlier, bij Jaarbeurs verantwoordelijk voor het nieuwe initiatief: “Wij willen architecten en bouwkundigen helpen om meer uit hun beursbezoek te halen. Met het programma BouwBeurs R&D bieden we een handig startpunt om thema’s te verkennen, vakgenoten te ontmoeten en een eigen route over de beursvloer uit te stippelen.”

BouwBeurs is een van de grootste Nederlandse beurzen voor de uitvoerende bouw. Met BouwBeurs R&D nodigt organisator Jaarbeurs ook de doelgroep van architecten en bouwkundig ingenieurs uit om kennis, ervaringsverhalen en inspiratie op te doen bij circa 600 exposanten die verdeeld over zes hallen in de eerste volle week van februari 2019 in Utrecht zullen neerstrijken.

Website BouwBeurs
Website BouwBeurs R&D

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top