De bouw en vastgoed in 2025: drie films

De bouw en vastgoed in 2025: drie films

Hoe ontwerpen wij gebouwen in 2025? Gaat duurzaam bouwen alleen om energie? En hoe ziet het gebouw van de toekomst eruit? Onderwerpen die aan bod komen in drie korte nieuwe films over de toekomst van de bouwsector door onder meer Marjet Rutten.

Een gebouw is meer dan een stapel stenen. Een gebouw zorgt voor energie, veiligheid, creativiteit en gezondheid. Maar… faciliteert de bouwsector dat wel optimaal? Om te laten zien hoe dat beter kan, maakte Blikvangers Bouwen drie korte films. Grote partijen die betrokken zijn bij de realisatie van gebouwen hebben voor deze film nauw samengewerkt. BAM, Autodesk, Rabobank, Van Wijnen, IBM, Nieman Raadgevende ingenieurs en VORM maakten de films samen met ProptechNL en Marjet Rutten.

Waarom? Omdat deze partijen ervan overtuigd zijn dat de sector de wereld nog lang niet heeft laten zien waartoe deze in staat is. Dat gaat de komende jaren veranderen. Niet zonder consequenties overigens. Het betekent nogal wat voor bijvoorbeeld de rollen van verschillende partijen in de branche. En het gaat ook niet vanzelf. Het vraagt om creativiteit en samenwerking.

Film over slim ontwerpen (2 minuten).

Film over duurzame gebouwen (2 minuten).

Film over slimme gebouwen (2 minuten).

De techniek gaat de bouwsector helpen. Kunstmatige intelligentie wordt volop ingezet. Ervaringen van gebruikers in gebouwen over de hele wereld zorgt ervoor dat er steeds betere en slimmere ontwerpen en gebouwen komen. Eigenaars en gebruikers monitoren op afstand en krijgen predictive maintenance. Particulieren gaan dankzij Blockchain steeds vaker rechtstreeks investeren in vastgoed. En natuurlijk is de toekomst ook duurzaam. Gebouwen verbruiken geen energie maar leveren energie. Bovendien worden ze een grondstoffenbank.

Meet-ups

Wie verder wil praten over het onderwerp, kan op op 17 (Slim Ontwerpen), 18 (Duurzame Gebouwen) en 19 april (Slimme Gebouwen) naar de meet-ups van Blikvangers Bouwen van 10.45 tot 12.00 uur op Building Holland. Registreren is gratis en kan hier.

Delen op facebook
Facebook
Delen op linkedin
LinkedIn
Delen op twitter
Twitter
Scroll naar top