BNR Nieuws gebruikt storymap

BNR Nieuws gebruikt storymap

Om een nieuwsbericht over AirBnB te ondersteunen, zet BNR Nieuws een storymap in die is gemaakt door Ruurd van den Berg, Robbert Ligteringen & Eva Geerlings, in opdracht van de Universiteit van Utrecht.

Een kaart van GIS-leverancier Esri Nederland laat zien in welke wijken van Amsterdam een stijging of daling in het aantal listings op Airbnb hebben ervaren tussen juli 2016 en april 2017 én hoe groot dit verschil was (in procenten).

Groei buiten het centrum
Het bericht zelf verhaalt over het aantal Airbnb-listings dat in in Amsterdam weer fors is toegenomen. Vooral in Amsterdam-Noord, Amsterdam-West en Zuidoost groeide het aantal adressen tussen juli 2016 en april 2017 fors. Dat blijkt uit gegevens van Inside Airbnb. Opvallend is dat de meeste groei buiten het centrum plaatsvindt. De grootste groeier is de wijk De Punt in Amsterdam Nieuw-West, waar het aantal listings verdubbelde, zij het dat het daar nog altijd om ‘slechts’  twaalf adressen gaat. In het centrum en Amsterdam-Zuid waren enkele buurten waar het aantal Airbnb-adressen afnam, waaronder de Nieuwmarktbuurt, het Museumkwartier en de Zuidas.

 

Aantal Airbnb's
Aantal Airbnb’s
Airbnb
Prijsverschil
Airbnb
Airbnb’s, hotels, B&B
Airbnb
Dichtheid per buurt
Airbnb
Percentage woningvoorraad

Storymap Amsterdam

Nieuwsbericht BNR

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top