BNA presenteert Witboek voor Aardbevingsgebied

BNA presenteert Witboek voor Aardbevingsgebied

Om Groningse bewoners en opdrachtgevers te helpen, heeft de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) samen met haar Groningse leden een online Witboek en Architectenpool Groningen opgezet. Het Witboek en een bijbehorende architectenpool moet helpen bij de door de BNA bepleitte integrale aanpak voor veiligheid, kwaliteit en leefbaarheid.

Bij de presentatie op 15 februari aan een groep bewoners in Groningen en op het ministerie van EZK – in aanwezigheid van directeur-generaal Anita Wouters en voorzitter van De Bouwagenda Bernard Wientjes – is het digitale witboek onthuld. Dat moet Groningers helpen bij een hoogwaardige en duurzame aanpak van hun bouwopgaven.

Witboek Groningen: wel geslaagde bouwprojecten

Met het witboek wil de BNA laten zien dat architecten en ruimtelijke ontwerpers als geen ander in staat zijn om de bouwopgave en ruimtelijke opgaven die voortvloeien uit de aardbevingen in Groningen goed en deskundig aan te pakken. Voorbij de scheur, vanuit een integrale aanpak waarin veiligheid, toekomstperspectief en ruimtelijke kwaliteit in samenhang worden bekeken. Het witboek telt inmiddels 49 projecten, waarbij het merendeel is ontwikkeld in samenspraak met bewoners.

Witboek
De Groningse architecten Rob Hendriks en Paul van Bussel overhandigen met Wilma Jansen van de BNA symbolisch het BNA Witboek & de Architectenpool Groningen aan Frits Postema van Dorpsbelangen Krewerd, Jan Wigboldus voorzitter van het Groninger Gasberaad, Maartje Kiep van de Vereniging Groninger Dorpen en Gert de Vries van Dorpsbelangenwerkgroep Versterking Overschild.

Architectenpool: speciaal voor Groningse bewoners

De Architectenpool is een service voor bewoners en organisaties die een architect in de arm willen nemen. Tal van architecten en ruimtelijke ontwerpers met verstand van het bevingsgebied staan klaar voor Groningers die zich willen laten bijstaan bij het versterken van hun woning of een groot nieuwbouwproject aardbevingsbestendig willen laten bouwen.

BNA-directeur Fred Schoorl vindt het mooi om te zien dat architecten massaal meedoen aan zowel Witboek als Architectenpool. “Dit gaat om mensen die in Groningen een toekomst willen hebben, zowel sociaal, fysiek als economisch. Dat is een breder speelveld dan de schaal van Richter aangeeft.”

Zowel Witboek als Architectenpool zullen geregeld geüpdatet worden.

Website BNA

Afbeelding linksboven: BNA-directeur Fred Schoorl overhandigt het BNA Witboek & de Architectenpool Groningen aan project-DG Groningen Bovengronds Anita Wouters.

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top