BIMlink ontsluit BIM-informatie op locatie

BIMlink ontsluit BIM-informatie op locatie

BIMlink en Beecot hebben samen de Fieldapp ontwikkeld die tekeningen, bouwdocumenten en 3D-modellen uit de gebouwendossiers van BIMlink op locatie ontsluit. Een ander sterk onderdeel van de applicatie is de implementatie met Augmented Reality (AR). De app is integraal onderdeel van het BIMlink-account van klanten.

 

Toegang tot actuele gebouwinformatie is essentieel bij het bouwen en beheren van vastgoed. Het is dan ook krachtig om die informatie op een mobiel device te kunnen raadplegen, bewerken en hierover te communiceren met projectpartners. De mobiele Fieldapp applicatie van Beecot kan alle BIM-informatie van gebouwen en objecten op locatie visualiseren in 2D, 3D, en AR. Alle in BIMlink opgeslagen bestanden, zoals rapporten, documenten, modellen en tekeningen zijn daarmee beschikbaar voor het uitvoerend personeel.

Werken met QR
Om snel en eenvoudig de juiste informatie te ontsluiten biedt de Fieldapp de mogelijkheid om met QR codes te werken. Door bijvoorbeeld een QR-code in de meterkast van een woning te scannen, wordt direct alle gerelateerde informatie getoond. Op deze manier worden lange zoektijden en frustratie voorkomen en wordt de kans op fouten door onvolledige of foute informatie voorkomen.

 

3D en AR-visualisatie
De bestaande modellen zijn op locatie in te zien in 3D met een gebruiksvriendelijke viewer. Hierbij kunnen klanten de BIM-modellen via AR ook in hun eigen omgeving tonen. Dit maakt het mogelijk om op locatie als het ware ‘in’ het gebouw te kijken met een mobiele telefoon of tablet. Hierdoor is het mogelijk om nauwkeurig vast te stellen welke technische elementen zich in en achter wanden, plafonds en vloeren bevinden en de gekoppelde metadata te bekijken.

Daarnaast maakt de AR-module van Beecot het mogelijk om de bouwfase te valideren aan de hand van het ontwerp. Op deze manier kan worden aangetoond dat er is gebouwd conform eisen zodat bij oplevering het revisiedossier meteen op orde is.

Controle tijdens uitvoering en beheer
De Fieldapp maakt het mogelijk om annotaties te maken en die informatie vanaf een locatie naar de juiste persoon in het team te sturen. Zo blijft het BIM-model steeds up-to-date. Dit kan tijdens de bouw in de realisatiefase maar ook na oplevering bij het beheer en onderhoud van het gebouw. Deze extra input en communicatie is voor veel bedrijven een welkome aanvulling om te komen tot een compleet en up-to-date gebouwdossier.

Website BIMlink

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top